Liepą ir rugpjūtį „flyLAL” vežė daugiausiai keleivių šalyje

Su prekės ženklu „flyLAL” veikianti lietuviško kapitalo aviakompanija „Lietuvos avialinijos” liepą ir rugpjūtį pervežė atitinkamai 45,2 tūkst. ir 50,3 tūkst. keleivių. Pagal šį rodiklį ji buvo keleivių pervežimo oro transportu lydere Lietuvoje.
Liepą bendrovė gavo daugiau kaip 1 mln. Lt pelno, pelningas buvo ir rugpjūtis.
Oficialiais Lietuvos oro uostų pateiktais duomenimis, iš Vilniaus ir Palangos keleivius skraidinanti „flyLAL” lenkė savo konkurentes. Antai, Latvijos aviakompanija „airBaltic” liepą ir rugpjūtį iš Vilniaus skraidino atitinkamai 44,6 tūkst. ir 48,9 tūkst. keleivių, Vokietijos „Lufthansa” – 10,6 tūkst. ir 10,9 tūkst. keleivių.
Pasak „flyLAL” generalinio direktoriaus Arūno Griškėno, liepą aviakompanija pasiekė 25,4 mln. Lt apyvartą ir gavo 1,01 mln. Lt ikimokestinio pelno. „Preliminariais duomenimis, pelningas buvo ir rugpjūtis”, – sakė bendrovės vadovas.
„Prieš metus privatizuota bendrovė nuosekliai vykdė veiklos reformas ir šios pastangos duoda vaisių”, – teigė bendrovės generalinis direktorius Arūnas Griškėnas. Pasak jo, dėl neapdairios plėtros bei neefektyvaus valdymo iki privatizavimo kelerius metus nuostolingai veikusi įmonė 2006 m. visą antrąjį pusmetį planuoja dirbti pelningai ir šiemet nuostolius sumažinti iki minimumo.
„Pagerinti veiklos rezultatus pavyko daug efektyviau išnaudojant orlaivių parką, įdiegus patogesnį tvarkaraštį bei pakeitus kainodarą”, – teigė A. Griškėnas.
Šiemet sausį-liepą „flyLAL” lėktuvų užimtumas buvo 62,8 proc., kai tuo pat laikotarpiu pernai šis rodiklis siekė 58,6 procento, o liepą jis buvo 70,7 procento. Per šių metų 7 mėn. „flyLAL” reisų skaičių sumažino 15,34 proc. (nuo 3226 iki 2731), palyginus su atitinkamu laikotarpiu pernai.
Aviakompanija per pirmąjį šių metų pusmetį nuostolius sumažino 21,2 proc. iki 18,5 mln. Lt, kai pernai tuo pat metu jie siekė 22,43 mln. litų.
Sausį-liepą „flyLAL” padengė daugiau nei 21 mln. Lt įsipareigojimų kreditoriams, finansų įstaigoms bei tiekėjams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.