Pramonės gamyba Lietuvoje šiemet padidėjo 11,7 proc.

Lietuvos gamintojai per aštuonis šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu 2005-ųjų laikotarpiu, pagamino ir pardavė 11,7 proc. daugiau produkcijos. Toks pat augimas buvo ir eliminavus darbo dienų skaičiaus įtaką.

Kasybos ir karjerų eksploatavimo bei apdirbamosios pramonės produkcijos gamyba padidėjo 12,7 proc., eliminavus darbo dienų skaičiaus įtaką – 12,5 proc., o be naftos produktų – po 16 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Šių metų rugpjūtį, palyginti su 2005 metų rugpjūčiu, visa pramonės produkcija padidėjo 5,2 proc., o eliminavus darbo dienų skaičiaus įtaką – 5,1 procento.

Kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos produkcija lyginamuoju laikotarpiu padidėjo 6,1 proc., eliminavus darbo dienų skaičiaus įtaką – 6,2 procento. Kasybos ir karjerų eksploatavimo bei apdirbamosios gamybos (be rafinuotų naftos produktų gamybos) produkcija išaugo 16,8 proc., eliminavus darbo dienų skaičiaus įtaką, šis rodiklis nepakito.

2006 metų sausį-rugpjūtį, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu metu, kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos pardavimo ir paslaugų dalis ne Lietuvos rinkoje sumažėjo 0,7 procentinio punkto iki 59,6 proc., o Lietuvos rinkoje sudarė 40,4 procento.

Per aštuonis šių metų mėnesius, palyginti su pernai tuo pačiu metu, produkcijos pardavimo ir paslaugų dalis ne Lietuvos rinkoje sumažėjo chemikalų ir chemijos pramonės gaminių gamybos įmonėse 8,4 procentinio punkto iki 71,5 proc., elektros mašinų ir aparatūros gamybos įmonėse – 7,9 procentinio punkto iki 75,2 proc., mašinų ir įrangos gamybos įmonėse – 3,7 procentinio punkto iki 52,8 proc., įstaigos įrangos ir kompiuterių gamybos įmonėse – 3,5 procentinio punkto iki 15,3 proc., medienos ir medinių dirbinių gamybos (išskyrus baldus) įmonėse – 2 procentinio punkto iki 64,8 proc., kitos transporto įrangos gamybos įmonėse – 1,6 procentinio punkto iki 68,5 procento.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.