„Windows Media Player 11” neleis išsaugoti kūrinių kitame kompiuteryje

Kuo toliau, tuo labiau kompanijos veržia kopijavimo apsaugų sistemų virvę aplink vartotojo kaklą. Naujasis „Microsoft” grotuvas „Windows Media Player 11” neleis perkelti kūrinių į kitą kompiuterį, grotuvą ar atkurti juos pakartotinai įdiegus operacinę sistemą.

Įrašų rinkmenas bus galima išsaugoti, tačiau jų neleidžiama atkurti neturint įrašo licencijos, mat skaitmeninėmis autorių teisių apsaugos sistemomis (DRM) apsaugoti įrašai yra užkoduoti. Vienuoliktoji „Windows Media Player” grotuvo versija neleis išsaugoti atsarginės licencijų kopijos.

Todėl vartotojas, įsigijęs naują kompiuterį ar grotuvą, taip pat sutrikus „Windows” sistemos darbui, liks įrašus pardavusių parduotuvių malonėje. Jei šios parduotuvės nesaugos vartotojo įsigytų licencijų kopijų ar neleis perkelti licencijų į naujus įrenginius, muzikos įrašus teks pirkti dar kartą.

Dar daugiau – „Microsoft” tinklalapyje, kuriame atsakoma į dažniausiai užduodamus klausimus apie „Windows Media Player”, rašoma, kad nebus galima perkelti net savo sukurtų CD diskų įrašų kopijų. Jei CD disko įrašai buvo kopijuojami WMA formatu ir buvo pažymėta „Copy protect music” nuostata (tai yra įprastinė nuostata), bandant atkurti šiuos įrašus naujame kompiuteryje bus pasiūlyta prisijungti prie „Microsoft” tinklalapio. Jame aiškinama, kaip ribotą skaičių kartų atkurti galimybę klausytis savo paties sukurtus įrašus. Kitaip tariant, fiksuodama kiekvieną padarytą CD disko kopiją, „Microsoft” planuoja sekti, kokios muzikos klausomasi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "„Windows Media Player 11” neleis išsaugoti kūrinių kitame kompiuteryje"

  1. A

    eina sikt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.