G.Kirkilas link saugos diržo rankos netiesia

Kaskart, kai Gediminas Kirkilas įlipa į tarnybinį limuziną, Lietuva rizikuoja netekti naujojo premjero. Pasirodo, prabangiajame mersedese G.Kirkilas važinėja neprisisegęs – saugos diržų šioje mašinoje politikas apskritai nėra matęs, rašo dienraštis L.T.

„Be abejo, premjeras nesaugus! Niekas negarantuotas, ar neatsitiks kaip Seimo nariui, dėl kurio vis dar vyksta teisminiai ginčai tarp žmonos ir valstybės”, – dienraščiui kalbėjo žinomas eismo ir automobilių ekspertas Liucijus Suslavičius.

Jis priminė avariją prie Žiežmarių, kai žuvo parlamentaras Rimantas Ruzys. „Audi” rėžėsi į sunkvežimio galą. Vairuotojui – nieko, o gale sėdėjęs politikas stuktelėjo galvą į statramstį – ir negyvas žmogus! Taip kad vai vai”, – emocingai aiškino „Regitroje” vyriausiuoju specialistu dirbantis L.Suslavičius.

Diržai – paslaptis

Vadovybės apsaugos departamento (VAD) direktorius Raimundas Kairys leido suprasti, kad saugos diržų (ne)naudojimas valdžios limuzinuose – slaptas reikalas. Paklaustas, ar G.Kirkilui saugu gale be diržų, R.Kairys atsakė lakoniškai: „Bandome padaryti, kad būtų kiek įmanoma saugu. Bet čia tokie dalykai, kurių negaliu komentuoti, jūs gi puikiai suprantate. Iš mūsų pusės šiuo atveju tokie ir komentarai – bandome savo pareigas atlikti gerai”.

Apžiūrinėtojai nesikabinėja

Vyriausybines mašinas prižiūrinčios įmonės „Autoūkis” direktorius Eugenijus Skrebė sakė, kad trijų limuzinų – premjero, prezidento ir Seimo pirmininko – naudojimas yra pačių VAD apsaugininkų reikalas: „Negaliu atsakyti, ar diržai ten yra. Niekas tų mašinų neleidžia čiupinėti”.

E.Skrebė spėjo, kad diržų premjeras vengia dėl žmogiškos priežasties: „Kai diržą užsisegi – švarką visą sumaigo! Jeigu važiuoji į priėmimą – reikia ir lygintuvą vežtis”.

Techninę apžiūrą atliekančios įmonės „Tuvlita” techninis direktorius Raimondas Sabonis sakė, kad jei akivaizdžiai nematyti, jog automobilyje saugos diržai buvo tyčia išmontuoti, gauti apžiūros taloną mašinos savininkui problemos nėra.

„Jeigu reikėtų…”

G.Kirkilas išsidavė, kad nesinaudoja saugos diržais, vakar kalbėdamas per Žinių radiją. Apie avaringumą klausinėjamas premjeras turėjo progą asmeniniu pavyzdžiu visiems priminti, kaip svarbu keliaujant mašina užsisegti diržus. Tačiau jam teko išsisukinėti.

L.T. pateikia žurnalisto ir premjero pokalbio fragmentą:

– Premjere, ar jūs pats važiuodamas mašina visada užsisegate diržą?

– Matot, aš dažniausiai sėdžiu užpakalinėje sėdynėje.

– Bet pagal taisykles ir užpakalinėje sėdynėje reikia.

– Bet… aš tai nematau… bent jau mano mašinoje, su kuria dabar važinėju, tų diržų užpakalinėje sėdynėje. Aišku, reikėtų! Jei reikėtų, tai ir užsisegčiau! Laikytis taisyklių nėra sunku, be to, tai naudinga kiekvienam.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.