„Fuksų” krikštynos – be „diedovščinos”

Krikštynomis Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų bei Jūrų technikos fakultetuose vakar prasidėjo pirmakursių studentų įšventinimo „sezonas”. Artimiausiu metu jos įvyks ir kituose fakultetuose.

Akademinio jaunimo išmintis byloja, jog „fuksas” niekada netaps studentu, kol nebus tinkamai pakrikštytas, tad tikro studento statuso panoro ir sunkumų nepabūgo didžioji dalis pirmakursių.

Šias metais buvo apsieita be klūpėjimo ant kelių, išvežimo į užmiestį ar įvairių „skanėstų” valgymo – antrakursiai dėl praėjusių metų skriaudų nebuvo kerštingi ir jaunesniųjų „kraujo” nereikalavo.

Socialinių mokslų fakultete studentus „kankinta” sportinėmis užduotimis stadione, kukliu vandens aplaistymu ir nedideliu atspaudu ant veido.

Vėliau pirmakursių, kuriems buvo surištos rankos, procesija su šūkiais ir dainomis pajudėjo vieno vandens telkinio link – čia jaunimo vėl laukė sportinės užduotys.

Viena iš krikštynų organizatorių Silvija pasakojo, kad tinkamai atsikeršyti už praėjusius metus nebuvo leista.

„Mūsų fakulteto valdžia šiais metais nutarė užkirsti kelią „fuksų” žeminimui ir pasirinko humaniško įšventinimo į studentus variantą. Žodžiu, jokių miltų ir kiaušinių”, – sakė Silvija ir pridūrė, kad ne mažiau linksma bus ir vakarinė dalis viename uostamiesčio klube.

Pirmakursė krikštynų dalyvė Giedrė teigė, kad įšventinimas į tikrus studentus – būtinas.

„Tai puiki atrakcija, kurios metu galima smagiai praleisti laiką ir susipažinti su naujais kurso draugais. O šių metų krikštynų programa ypač gera – net pasportuoti galima ir jokių kiaušinių”, – šypsojosi Giedrė.

Jai antrino ir Monika, kalbėjusi, kad krikštynos be pažeminimo – daug smagesnės idėja, todėl ir minčių neiti į jas net nekilo: „Tai juk yra naujai prasidėjusio studentiško gyvenimo dalis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.