Kaip gyvenama iš mokesčių mokėtojų pinigų 5

Įsibėgėjant „Vakarų ekspreso” eksperimentui, kaip gyvenama iš mokesčių mokėtojų pinigų, kai kurie skaitytojai smalsauja, o ką gi eksperimento dalyvis – parlamentaras Eligijus Masiulis – veikia Seime?

Pradėdami šį eksperimentą, neturėjome tikslo fiksuoti E. Masiulio darbų parlamente ar jo partinės veiklos. Eksperimento esmė – jo dalyvio buitis bei su ja susijusios išlaidos, ir jokios politikos.

Vis dėlto, kad įsitikintume, jog E. Masiulis, be reikalų namuose, turi jų ir daugiau, paprašėme jo apibūdinti vieną iš savo darbo dienų.

Trečiadienį, rugsėjo 20-ąją, anot parlamentaro, Seime buvo svarstomi svarbūs sveikatos apsaugos sistemos gerinimo klausimai, kuriems pasiruošti jis jau prieš tai buvo surengęs kelis susitikimus. Tą dieną E. Masiulis, be kita ko, buvo susitikęs su medikų organizacijos atstovais, dalyvavo TV laidoje. Darbo diena baigėsi 22.30 val.

Išlaidos – 71,57 Lt

Trečiadienio rytą Masiulių šeima vėl pusryčiavo kartu: sumuštiniai su sūriu, kava, arbata, sultys.

Antradienį pagaminto guliašo su bulvėmis ir daržovėmis pakako dar ir trečiadienio pietums. Vakarienei – varškė su aviečių uogiene.

Tačiau E. Masiulis vėl į namus nei pietums, nei vakarienei negrįžo. Jis su kolegomis pietavo netoli Seimo esančioje užeigoje. Čia Eligijus užsisakė sultinio ir kinišką patiekalą, žalios arbatos. Pietūs jam atsiėjo 13 litų.

Vaistinėje pirko gydytojos apsirgusiems vaikams prirašytų antibiotikų – 19,36 lito. Parduotuvėje, nupirkęs vandens, bananų, batoną, obuolių, varškės, jogurtų, virtos kiaulienos kumpio, karšto rūkymo sprandinės su česnaku, džiovinto sūrio, išleido 33,21 lito.

Atvažiavęs į susitikimą su medikais, 2 litus sumokėjo už automobilio stovėjimą, dar 4 litus išleido sultims ir arbatai po TV laidos.

E. Masiuliui – skaitytojų klausimai

Kadangi laikraščio skaitytojai buvo pakviesti kartu skaičiuoti Masiulių šeimos pinigus, jie tai uoliai ir daro: pritrūkę informacijos, kreipiasi į redakciją ar internete pateikia aibes klausimų. Dalį jų pateikėme E. Masiuliui.

Kiek Masiulių šeima gavo už Klaipėdoje parduotą butą?

„Tikrai neturiu, ką slėpti, nes tą sumą privalėsiu deklaruoti, – sakė E. Masiulis. – Pardaviau už 390 tūkstančių, tačiau, atmetus išlaidas notarams, agentūrai, agentui, realiai gavau 382 tūkstančius. Iš jų 90 tūkstančių litų teko kreditui grąžinti”.

Iš kur E. Masiulis gavo 250 tūkstančių litų buto remontui?”

„Čia vis dar įtarimų sąsajomis su „Rubikonu” atgarsiai. Tuomet, kai buvau įtarinėjamas kyšiais, aš savo „prabangiame” bute buvau surengęs atvirų durų dieną žurnalistams. Tas skaitytojas, kuriam parūpo remontas, tegul pasiklausinėja jų, kaip tas remontas atrodė ir kiek jis galėjo kainuoti”, – siūlė E. Masiulis.

Beje, pasiteiravus kolegų, dalyvavusių toje „atviroje durų dienoje”, – šie pajuokavo, kad už 250 tūkstančių suremontuotame bute santechnika turėtų būti auksinė ar auksu inkrustuotos sienos. „Normaliai suremontuotas butas ir tiek”,- sakė jie.

Kokias pajamas E. Masiulis gauna iš vidutinės rizikos investicinių fondų, į kuriuos pervedė už butą gautas lėšas?

„Į šitą klausimą galėsiu atsakyti tik kitų metų pavasarį, kai sukaks metai po investavimo. Palūkanos labai svyruoja. Jas galiu sekti internete. Porą mėnesių mano investicija „ėjo” net į minusą. Dabar – vieno procento pliusas. Iki kitų metų tai gali kisti dar keliolika kartų. Kadangi investavau tik dalį pinigų, gautų už parduotą butą, – 200 tūkstančių litų, – metinis „prieaugis” galų gale turėtų būti 10 procentų. Bent taip būdavo. Likusius pinigus už parduotą butą pervedžiau į einamąją sąskaitą ir beveik baigiu išleisti”.

Kiek Seimo nariui lieka pinigų po komandiruočių? Juk mūsų seimūnai tris keturis mėnesius praleidžia užsieniuose, kur gyventi jiems skiriami nemaži pinigai.

„Turėsiu smalsuolį, gal ir kitus skaitytojus, nuvilti: nesu skrajūnas. Šiemet tik dvi dienas Eugenijaus Gentvilo kvietimu už Europos Sąjungos pinigus buvau nuskridęs į Briuselį. Ir galbūt visai netrukus taip pat dviem dienoms skrisiu į Didžiąją Britaniją. Bet šią kelionę finansuos partija. Tiesa, kol kas nėra patvirtinta, ar tikrai važiuosiu aš. O šiaip žinau, kad iš komandiruotpinigių nelabai prasigyvensi. Veikiau – atvirkščiai. Šimtas litų dienpinigių Skandinavijoje ar ir kitose Europos šalyse yra labai nedaug”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.