Nuo spalio 1-osios valstybės remiamų pajamų dydis didės iki 185 litų

Vyriausybė, siekdama didinti paramą nepasiturintiems gyventojams, nuo spalio 1 dienos didina valstybės remiamas pajamas (VRP) – jos vienam asmeniui didės 20 litų iki 185 litų.

Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministrės Vilijos Blinkevičiūtės, padidėjus valstybės remiamoms pajamoms, padidėtų nepakankamas pajamas gaunančių gyventojų pragyvenimo lygis, o tai pat sumažėtų pajamų skirtumas tarp atskirų gyventojų grupių.

Dėl VRP padidinimo, būsto šildymo išlaidų kompensacijos didės 100 tūkst. gyventojų, o naujai teisę į šią kompensaciją įgytų apie 24 tūkst. gyventojų.

Socialinė pašalpa padidės 43 tūkst. gavėjų, teisę ją gauti papildomai įgis apie 10 tūkst. šalies gyventojų, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Be to, teisę gauti nemokamą maitinimą mokyklose įgis mokiniai iš šeimų, kurių pajamos per mėnesį vienam šeimos nariui sudaro 277,5 lito (šiuo metu 247,50 lito).

Nuo 2006 metų spalio 1-osios VRP dydį padidinus 20 litų, iš valstybės biudžeto papildomai reikės 13,2 mln. litų, o iš Valstybinio socialinio draudimo fondo („Sodros”) biudžeto – apie 1,2 mln. litų.

VRP naudojamas skaičiuojant piniginę socialinę paramą mažas pajamas gaunantiems asmenims (socialinę pašalpą ir būsto šildymo išlaidų kompensacijas), nustatant mokinių iš nepasiturinčių šeimų teisę gauti nemokamą maitinimą ir aprūpinimą mokinio reikmenimis mokslo metų pradžioje, taip pat skaičiuojant nedarbo draudimo išmokas Darbo biržose užsiregistravusiems bedarbiams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Nuo spalio 1-osios valstybės remiamų pajamų dydis didės iki 185 litų"

  1. as

    oi ,oi kiek daug padidino,juokas pro asaras,kaip pragyvent uz tuos pinigus ,gal kas paaiskins

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.