Medicinos centrą gelbės Vyriausybės sprendimu?

Panevėžio apskrities viršininko administracija (PAVA) skuba panaudoti gautas lėšas naujoms sporto medicinos centro patalpoms, esančioms Kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) pastate Liepų alėjoje, rekonstruoti. Šiais metais tam buvo skirta 160 tūkstančių litų.

Pasikeitė įstatymas

Apie būtinas naujas sportininkų sveikatos priežiūros patalpas, pasak Panevėžio apskrities sporto medicinos centro vyriausiojo gydytojo Juliaus Algimanto Kairio, pradėta kalbėti jau maždaug prieš aštuonerius metus.

Pernai miesto savivaldybės Taryba Apskrities viršininko administracijai nutarė perduoti mainais naujai įrengtas, bet tuščias patalpas KKSC pastate. Tačiau vasarą pasikeitus Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymui, kuriame valstybės turto perdavimas mainais neteko galios, iškilo grėsmė, kad nebus panaudotos patalpų rekonstrukcijai skirtos lėšos – 160 tūkstančių litų.

Reikia parengti nutarimo projektą

Vakar PAVA įvykusiame pasitarime buvo nuspręsta kuo skubiau spręsti šią problemą. Administracijos viršininkė Gema Umbrasienė pripažino, kad būtina turėti sporto medicinos centrą arčiau sportininkų. Liepų alėja – pati tinkamiausia vieta. Šalia – pagrindinės miesto sporto bazės: lengvosios atletikos maniežas, dviračių klubas „Fortūna”, netoli – „Aukštaitijos” sporto kompleksas.

Kadangi Vyriausybė priima nutarimus dėl valstybės turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo, PAVA teks parengti Vyriausybės nutarimo projektą ir duoti jį svarstyti Vyriausybei. Miesto Savivaldybė, jei Vyriausybės sprendimas bus palankus, geranoriškai sutinka šį klausimą svarstyti miesto Tarybos posėdyje, vyksiančiame spalio 19 dieną. Tai patvirtino Savivaldybės administracijos direktorius Visvaldas Matkevičius.

Kad įvyktų turto perdavimo ir keitimo procedūra, pasak Savivaldybės administracijos Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus Turto valdymo poskyrio vedėjos Vidos Greičiuvienės, apskrities administracija turi parengti minėtą projektą Vyriausybei, o Savivaldybė turi priimti sprendimą, jog sutinka perimti senąsias, kol kas apskričiai priklausančias patalpas Aukštaičių gatvėje. Tokiu būdu minėtos patalpos taps miesto nuosavybe, o Liepų alėjoje esančiosios – apskrities.

Tikisi palankaus sprendimo

Sporto medicinos centro vyriausiasis gydytojas J.A.Kairys tikino, kad naujose patalpose bus įrengta šiuolaikinius poreikius atitinkanti aparatūra, bus įrengti procedūrinis ir fizioterapijos kabinetai. Jų senajame centro pastate nėra: „Būsime arčiau sportininkų, tad galėsime operatyviai jiems teikti medicinos pagalbą, vykdyti sportininkų reabilitaciją. Kitaip tariant, plėsis sportininkų priežiūros spektras”.

„Miesto valdžia geranoriškai sprendžia iškilusią grėsmę. Tikiuosi, kad ir Vyriausybė į mūsų nutarimo projektą pažiūrės teigiamai, ir mes suspėsime iki metų pabaigos panaudoti gautas lėšas. Ką darai, daryk gerai. Ir svarbiausia – laiku”, – palankiai į sportininkų norus žiūri apskrities viršininkė G.Umbrasienė. Ji pažadėjo, kad kitą savaitę nuvyks į Aplinkos ministeriją ir pristatys visus ketinimus, kad nebūtų prasilenkta su šalyje galiojančiais įstatymais. Geriausiu atveju Vyriausybės nutarimo projektas bus parengtas per mėnesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.