Varėnos pasieniečius mėginęs papirkti lenkas atsidūrė areštinėje

Nedidelį, tačiau neleistiną kiekį cigarečių vežęs lenkas pasieniečių kyšiu nesugundė ir už bandymą papirkti atsidūrė areštinėje.

Antradienį vakarop Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnų ekipažas už pusantro kilometro nuo Raigardo pasienio kontrolės punkto, kelyje valstybės siena – Druskininkai, vykdė pakartotiną transporto priemonių pasienio kontrolę.

Apie 16.30 val. pasieniečiai sustabdė į Lietuvą per Raigardo punktą įvažiavusį lengvąjį automobilį „Volkswagen Jetta”. Jį vairavęs 52 – ejų metų Lenkijos pilietis pareigūnams pateikė tvarkingus savo ir automobilio dokumentus.

Užsienietis automobilio salone gabeno litrą alkoholinio gėrimo ir 10 cigarečių pakelių – tiek šių akcizinių prekių vienam asmeniui leidžiama atsigabenti iš Baltarusijos.

Tačiau patikrinimo metu sunerimo tarnybinis pasieniečių šuo vokiečių aviganis Aras. Gavęs komandą ieškoti, pasieniečių keturkojis netrukus už automobilio išmetamojo vamzdžio rado 3 blokus cigarečių „West”, už galinės sėdynės – dar tiek pat, o po atsarginiu ratu – dar 4 blokus.

Iš viso rasta 100 pakelių cigarečių „West” be akcizo mokesčio ženklų. Pamatęs, kad jo neteisėtai gabenti rūkalai rasti, lenkas dviem specialiojo būrio pasieniečiams išsitraukęs banknotus pasiūlė po 50 eurų. Dėl to VSAT pareigūnai užsienietį sulaikė. Jis uždarytas į areštinę. Dėl papirkimo Varėnos pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Už tai lenkui gresia laisvės apribojimas arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.