Ūkio bankas atidarė atstovybę Kazachstane

Ūkio bankas atidarė atstovybę Kazachstane, Almatoje. Iki šiol bankas turėjo atstovybes Ukrainos ir Rusijos sostinėse.

Pasak Ūkio banko valdybos pirmininkės Editos Karpavičienės, banko atstovybė Kazachstane įsteigta vykdant banko strateginius plėtros planus ir yra svarbus įvykis ne tik bankui, bet ir ekonominius ryšius plėtojantiems abiejų šalių verslininkams.

„Kazachstano verslininkai ir pramonininkai aktyviai domisi lietuviškų bankų finansinėmis galimybėmis, todėl atstovybė Almatoje Kazachstano verslininkams ir pramonininkams pristatys Ūkio banką ir jo paslaugas, be to, kaups ir Lietuvos verslininkams teiks informaciją apie verslo ir prekybos sąlygas Kazachstane”, – pranešime spaudai sakė E. Karpavičienė.

Kazachstanas – viena didžiausių ir turtingiausių Eurazijos valstybių, aktyviai plėtojanti ekonominius ryšius ir su NVS, ir su Europos Sąjungos valstybėmis ir yra tiltas tarp Azijos ir Europos rinkų. Lietuvos eksportas į Kazachstaną 2005 metais sudarė 303 mlrd. litų, arba 0,9 proc. visos Lietuvos eksporto.

Ūkio banko grupė pirmąjį šių metų pusmetį uždirbo 17,764 mln. litų neaudituoto grynojo pelno – 46,8 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, o vien banko grynasis pelnas padidėjo 3,1 karto iki 16,621 mln. litų.

Ūkio banko, kurio akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Oficialiajame prekybos sąraše, vadovybė neatmeta galimybės, jog šiemet bus uždirbta pelno daugiau, nei planuojama. Planuota, kad per 2006 metus Ūkio bankas gaus 30,6 mln. litų grynojo pelno – 56,3 proc. daugiau nei pernai (19,578 mln. litų).

2006-ųjų birželio 30 dieną Vladimiras Romanovas turėjo 19,43 proc., bendrovė „Universal Business Investment Group management” – 9,99 proc., įmonė „Asocijuoto turto valdymas” – 8,82 proc., finansų maklerio įmonė „Finbaltus” – 8,49 proc., Coldwell Business” – 7,52 proc., SEB klientai – 6,97 proc. Ūkio banko akcijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.