Mažųjų skausmas sulaukė suaugusiųjų atjautos

Paramos akcijos metu surinktos lėšos skiriamos onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams gydyti

Kauno įgulos karininkų ramovėje vykusioje paramos ir labdaros akcijoje-koncerte „Ištiesk ranką sergančiam vaikui” surinkta per 15 tūkstančių litų. Paaukoti pinigai skirti Kauno medicinos universiteto (KMU) Vaikų ligų klinikos Onkologijos-hematologijos poskyriui, kuriame gydomi vėžiu sergantys vaikai.

Gintauto Labanausko paramos ir labdaros fondo suorganizuotoje akcijoje dalyvavo žinomi šalies atlikėjai ir kolektyvai, kurie dalį savo honorarų paaukojo mažiesiems ligoniams. Verslininkai, politikai, pramogų verslo atstovai, gydytojai iš savo asmeninių lėšų vaikams skyrė 3,8 tūkst. litų. Kita dalis lėšų – 11,5 tūkst. litų buvo surinkta dailininkų darbų aukciono metu. Aukcionui savo darbus paaukojo dailininkai Vytautas Kusas, Raimundas Mikšys, Benediktas Pranckūnas, Simonas Gutauskas, Algirdas Šakalys, Vytautas Tamoliūnas, Vilius Ksaveras Slavinskas, Feliksas Pusvaškis.

Akcijos organizatorius – Kauno miesto tarybos narys Gintautas Labanauskas džiaugėsi, kad mažųjų ligonių skausmui visuomenė neliko abejinga.

Buvo informuota, kad už surinktas lėšas rengiamasi nupirkti būtinos medicinos įrangos. Nejaugi vėžiu sergantys mažieji ligoniai valstybės, gydymo įstaigos nėra aprūpinami būtina jų gydymui įranga, medikamentais? KMU Vaikų ligų klinikos Onkologijos-hematologijos poskyrio vadovas docentas Liutauras Labanauskas patikino, kad viską, ko reikia būtinajai pagalbai, vaikai gauna, o už paaukotas lėšas norima nupirkti tokios medicininės įrangos, kuria būtų teikiama aukštesnio lygio pagalba.

Norima nupirkti infuzinių pompų, kurios ligoniams daug patogesnės nei paprastos lašelinės sistemos, taip pat įsigyti maitinimui skirtų infuzinių pompų, kurios leidžia dozuotai ligoniui suleisti maisto pakaitalus, kad juos organizmas gerai įsisavintų. Norimos įsigyti medicininės įrangos sąraše – hitmano kateteriai, kurie įstatomi po oda ir ligoniui vaistus per jį galima leisti ilgesnį laiką, ir kt.

„Tai nėra pirmos svarbos dalykai, tačiau onkologiniams ligoniams viskas labai svarbu, – sakė L.Labanauskas. – Jei yra galimybė teikti pagalbą aukštesniu lygiu, reikia tik džiaugtis, kad atsiranda žmonių, kurie nori, kad mažiesiems ligoniukams būtų geriau”.

Prieš metus KMU Vaikų ligų klinikos Onkologijos-hematologijos poskyryje atliktas remontas, viskas įrengta taip, kad vaikai bent iš dalies jaustųsi kaip namie.

„Yra televizoriai, žaidimų kambarys, gausu žaislų. Tai svarbu vaikams, kurie ligoninėje praleidžia daug laiko”, – sakė Onkologijos – hematologijos poskyrio vadovas L.Labanauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.