Į mokyklas atėjo daugiau nei du šimtai naujų mokytojų padėjėjų ir specialiųjų pedagogų

Nuo šių metų rugsėjo Švietimo ir mokslo ministerijos skirtomis lėšomis bendrojo lavinimo mokyklose įsteigti 130 mokytojo padėjėjo ir 74 specialiojo pedagogo etatai. Profesinėse mokyklose – 10 padėjėjo ir 11 specialiojo pedagogo etatų. Šiems naujiems etatams finansuoti 2006 m. ministerija skyrė daugiau nei 1 milijoną litų.

„Naujų etatų įvedimą ketiname finansuoti ir kitąmet. Mūsų tikslas – kad kiekviena mokykla, kuriai to reikia, turėtų reikiamų specialistų, mokytojo ir vaiko pagalbininkų”, – sako Regina Labinienė, Švietimo ir mokslo ministerijos Specialiojo ugdymo skyriaus vedėja.

Mokytojo padėjėjo ir specialiojo pedagogo etatus nuo rugsėjo gavo ir didmiesčių, ir mažų miestelių ar kaimų mokyklos. Savivaldybės, kurios savo mokyklose norėjo įsivesti šiuos etatus, buvo išrinktos konkurso būdu. Konkurse dalyvavo 45 savivaldybės, kurios ir gavo finansinę paramą. Prioritetai buvo teikiami toms mokykloms, kuriose nedirbo nė vienas specialiąją ar specialiąją pedagoginę pagalbą teikiantis specialistas (mokytojo padėjėjas, specialusis pedagogas, logopedas, surdopedagogas, tiflopedagogas).

Nuo sausio šių specialistų etatus bendrojo lavinimo mokyklose įsipareigojo finansuoti savivaldybės. Profesinėse mokyklose dirbantiems specialistams finansavimą ir toliau skirs Švietimo ir mokslo ministerija.

Nauji etatai įvesti remiantis Finansinės paramos mokytojo padėjėjo ir/ar specialiojo pedagogo etatų steigimui 2006 metų rugsėjo-gruodžio mėnesiais savivaldybių bendrojo lavinimo mokyklose tvarkos aprašu. Tokias priemones – naujus etatus numato Vyriausybės patvirtinta Specialiojo ugdymo paslaugų teikimo programa.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma .

1 atsiliepimas į "Į mokyklas atėjo daugiau nei du šimtai naujų mokytojų padėjėjų ir specialiųjų pedagogų"

  1. Vytas

    Gal kas gali paaiškinti kris mokytojas turi teisę turėti padėjėją. Visoms lietuviškoms profesinėms mokykloms skirta 10 mokytojo padėjėjų. Į domu būtų sužinoti kas tie laimingieji?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.