„Europeada” Klaipėdoje atsvers sostinės kultūros suklestėjimą

Tarptautinio folkloro festivalio „Europeada” prezidentas Brunas Petersas ir Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius vakar pasirašė susitarimą, jog šis per Europą keliaujantis festivalis 2009 metų vasarą vyks mūsų mieste.

„Tai bus 46-oji „Europeada”, o Klaipėda taps jubiliejiniu 25-uoju miestu, priimsiančiu vaikų ir suaugusiųjų folkloro kolektyvus, chorus, amatininkus iš visos Europos”, – sakė B. Petersas.

Dėl „Europeados” organizavimo Klaipėdos savivaldybės administracija su šventės rengėjais derėjosi pusantrų metų. B. Petersas į uostamiestį atvyko trečią kartą ir prisipažino, jog Klaipėdoje jaučiasi jau kaip namuose. Šio vizito metu svečiui iš Antverpeno didžiausią įspūdį paliko ne išraustas, tvarkomas miestas, o P. Domšaičio galerija.

Tačiau B. Petersas pabrėžė, jog sutartis festivalį organizuojantį miestą įpareigoja pasirūpinti, kad būtų sutvarkyta visa infrastruktūra – nuo išankstinės informacijos sklaidos apie susisiekimą su Klaipėda iki svečių apgyvendinimo ir maitinimo.

Ši sutartis įsigalios, kai ją pasirašys dar ir „Europeados” viceprezidentas bei patvirtins Klaipėdos miesto taryba. Tai įvykus, bus sudarytas „Europeados” organizacinis komitetas.

Pasak Klaipėdos mero R. Taraškevičiaus, numatoma, jog per „Europeadą” į Klaipėdą atvyks apie 4,5 tūkstančio svečių.

„Surengti tokio masto renginį mums nebus sudėtinga, kadangi kasmet turime generalinę repeticiją – Jūros šventę”, – juokavo R. Taraškevičius.

Meras pridūrė, kad renginys neturėtų tapti ir didele finansine našta, nes jo dalyviai nekelia jokių ypatingų sąlygų, o už dalyvavimą „Europeadoje” kiekvienas moka po 100 eurų nario mokestį.

Beje, „Europeada” 2009-aisiais numatyta tradiciniu Jūros šventės laiku, liepos 22-27 d. Pasak Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjos Godos Giedraitytės, ši data dar gali keistis, kadangi Europos tautų folkloro festivalis negali būti kitos šventės dalimi.

„Gali būti, jog Jūros šventės programa bus susiaurinta, nes iš karto po „Europeados” numatytas dar vienas grandiozinis renginys – senųjų burlaivių regata. Manome, kad šie du kultūriniai įvykiai bus pakankama atsvara tais pačiais metais daugiausiai sostinėje vyksiantiems Lietuvos vardo paminėjimo 1000-mečio ir „Vilniaus – kultūros sostinės” renginiams”, – sakė G. Giedraitytė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.