Kaip gyvenama iš mokesčių mokėtojų pinigų 3

„Vakarų ekspresas” tęsia eksperimentą, kaip iš mokesčių mokėtojų pinigų gyvena Klaipėdoje rinktas Seimo narys Eligijus Masiulis su šeima.

Pirmadienį parlamentaro išlaidas padidino nenumatytas atvejis – apsirgo sūnus Vilius, tačiau ir be to parlamentaras turėjo kur išleisti pinigų.

„Uždara” diena

Viliui pradėjus karščiuoti, vaikų tądien į darželį tėvai nevedė. Namuose su vaikais liko žmona Ieva.

E. Masiulis po rytinių posėdžių nulėkė apsikirpti į netoli Seimo esančią kirpyklą. Paskui ėjo į vaistinę, parduotuvę, vėl į Seimą. Vakarą praleido namuose. „Tokia „uždara” diena apsirgus Viliui”, – pirmadienį apibūdino E. Masiulis.

Šeima tądien pusryčiavo namuose: valgė sumuštinius su skumbre, tėvai išgėrė kavos, vaikai – ramunėlių arbatos.

Pietūs labai dažnai nusikelia į pavakarę. Taip buvo ir pirmadienį. Visi prie stalo susėdo Eligijui grįžus iš darbo. Ieva buvo paruošusi keptos vištienos salotų su lietinių blynų gabalėliais, agurkais, žemės riešutais, voliotais meduje.

Prieš einant miegoti, vaikai dar pamaitinami. Mat jeigu suguldomi neužkandę, jie valgyti prašo atnešti į lovą. Tėvai sutrinka – ar tikrai valgyti nori, ar tai tik būdas išsisukti nuo migdymo? Dažniausiai prieš guldami vaikai sukerta dribsnių su vaisiais, užpiltais pienu.

Išlaidos – 125,10 Lt

Vaistinėje vaistams nuo slogos, gerklės perštėjimo, purškalams ir tepalams E. Masiulis išleido 41,68 lito.

Parduotuvėje pirko šviežios vištos filė, kiaulienos nugarinės, agurkų, morkų, dribsnių, česnakų, cukinijos, iš viso – už 46,42 lito.

Seime su kolegomis Eligijus gėrė kavą – 2 litai. Už kirpimąsi sumokėjo 35 litus.

Iš viso pirmadienį išleido 125,10 lito.

Auklės paslaugų neatsisako

Iki tol, kol dvyniams sukako treji metukai, Masiuliai buvo susiradę auklę. Tokią ponią Janiną, kuri į Vilnių prižiūrėti vaikų atvažiuodavo iš Trakų. Jos paslaugų ne kasdien prireikdavo. Tik tais atvejais, kai abiem sutuoktiniams tekdavo kur kartu išeiti arba jei Ieva bildėdavo į Klaipėdos universitetą. Tuomet ponia Janina su vaikais būdavo tol, kol Eligijus dirbdavo Seime ar susitikdavo su partiečiais.

„Su ponia Janina buvome sutarę, kad už vaikų priežiūros valandą mokėsime penkis litus. Bet preciziškai laiko neskaičiuodavome. Už jos darbą mokėdavome kas dvi savaites. Būdavo, kad ir tūkstantį litų per mėnesį tekdavo sumokėti. Na, o jeigu išvažiuodavome į Plikius, tai žymiai mažiau”, – apie išlaidas auklei pasakojo E. Masiulis.

Dabar jau trečia savaitė, kai Masiulių vaikai vedami į darželį. Tačiau „minimalus uždarbis” kol kas mokamas ir auklei, kad jos neprarastų, nes vakarais Masiuliams tenka kur nors kartu išeiti.

Beje, šeimoje jau pasiskirstyta „darbais”: „Jūs, moterys, eikit lėlių vystyti, o mes, vyrai, užsiimsime savo reikalais”,- jau ne kartą yra pareiškęs Vilius, kai su tėvu nusišalina „vyriškais reikalais”, pavyzdžiui, per televizorių žiūrėti futbolo rungtynių.

Tautos balsas

KLP, 40 metų

Straipsnis kvepia savivaldybių rinkimais.

Q

Jei tik man mokėtų už išlaidas „kanceliarinėms prekėms” – ir už 10000 Lt kvitų pristatyčiau. Kalbos čia. Gauna bendrai 8000 Lt „į rankas” ir sėdi šiltoj vietoj.

Regis

O kodėl pats nesėdi šiltoj vietoj už 8000 į rankas? Gal nenori? Ar vis dėlto nesugebi? Kiekvienas pats pasirenka savo darbą. Nėr čia ko pavydėti.

Petia

Tačiau jis šaunuolis jau vien todėl, kad tiksliai pasakoja apie tai.

Vycka

Šaunuolis Masiulis. Nebijo viešumos ir gandų. Kas turi uodegų, vengia viešumos.

Dovydas

Normali ta jo alga – nepavydėkit! Tik drįstu paspėlioti: jeigu jos visai negautų, ar pabėgtų iš Seimo, kaip ir daugelis ten esančių? Įtariu, kad pajamos gaunamos visai iš kitur. „Prasukai” kam nors pataisą ar projektėlį palankų, prakišai, ir pasunkėjo kišenė! Bet atsargiai – tai vieša valstybinė paslaptis!

Daiva, 25 metų

Taip, pavadinimas man patinka: „Kaip gyvenama iš mokesčių mokėtojų pinigų”. Netgi juokinga darosi, kai perskaitai straipsnį, atsakymas ir taip aiškus – labai gerai gyvenasi net ir su dvynukais bei žmona studente…

Nesupratusi

Tai Masiulis jau išrūko Vilniun? Tai kaip jis dabar atstovaus mums, klaipėdiečiams? Matai, ir butą jau pardavė, viešbutuke dykai pagyvens. Kojas jau apšilo, matyt, ruošiasi sostinėje pasilikti. O tos kanceliarinės prekės, tie pokalbiai ir pasivažinėjimai mašinike, manau, irgi kvepia privatumu. Negi jau taip ir nekalba su mamyte Seimo telefonu? Užmuškit, netikiu!

Kolega, 33 metų

Už kanceliarines prekes gali atsiskaityti dar dešimt kartų daugiau. Kam reikia, tas sugeba – pristato kvitelių į valias. Ir švariai sau esi atsiskaitęs su atlyginimo dydžio priedais. Kažin kodėl valstybinėse, biudžetinėse įmonėse nedalijami tokie priedai kanceliarinėms prekėms? Iš vargano atlyginimo turi pirkti rašymo priemones. Pridėtų prie atlyginimo dar tokį pat atlyginimo dydžio priedą… Vis būtų lengviau, nereikėtų rizikuoti zuikiu važiuoti į darbą. Nėra teisybės.

V

Na, ir zyzlos. Kai tik Seimo narys, – jau ir varot. Na, ir kas tie pinigai? Mes per abu gaunam šiek tiek daugiau. Ir dvynukų neturime. Bet tikrai tai nėra kažkas ypatinga. O dėl kanceliarinių prekių taip gali kalbėti tas, kas jų neperka iš savo kišenės. Aš jas perku. Ir tikrai rasčiau, kur tiek išleisti popieriui, segtuvams, įmautėms ir t.t.

Buhalterija, 45 metų

„Kancprekės” – 4500 Lt. Tai – mašinos remontas, benzinas, pokalbiai… Bet eilinis „runkelis” šias išlaidas dengia iš savo varganos algos. Masiulis, vadinasi, tai gauna dykai. Štai ir išeina, kad tai priedas prie atlyginimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.