Kova su narkotikais „YouTube” portale

„YouTube” vaizdo įrašų portale JAV vyriausybė žada pradėti naują kovos su narkotikais kampaniją. Šiuo metu populiariajame interneto portale galima rasti vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuoti nuo narkotikų apsvaigusių asmenų kvailiojimai, taip pat nufilmuotų nuoseklių marihuanos auginimo instrukcijų.

Vaizdo įrašų portale JAV vyriausybė planuoja pateikti prieš narkotikų vartojimą agituojančius vaizdo įrašus ir kitą informaciją visuomenei. Tai rodo, kad vyriausybė nori įtakoti populiaraus portalo lankytojus, kasdien peržiūrinčius daugiau nei 100 mln. vaizdo įrašų. Vyriausybės teigimu, už anksčiau sukurtų agitacinių filmų įkėlimą į interneto portalą jai nereikės mokėti papildomų lėšų.

Pasak JAV narkotikų prevencijos skyriaus atstovo spaudai, jei bent vienas paauglys, pamatęs šiuos įrašus, susimąstys ir nuspręs, kad narkotikai – ne jam, galima teigti, kad ši programa buvo sėkminga.

Poros San Mateo (Kalifornija, JAV) miesto dvidešimtmečių įkurta kompanija per 19 mėnesių tapo labai populiari. Naudodamiesi nemokama vaizdo įrašų paslauga, viso pasaulio internautai gali keisti savais vaizdo įrašais. Daugelyje jų įamžinti įvairūs nemokšiški bandymai šokti ir dainuoti.

Vyriausybės parengta agitacinė medžiaga yra kruopščiai surežisuota ir nufilmuota. Jai teks konkuruoti su šimtais mėgėjiškų įrašų, tarp kurių yra drebantis marihuaną rūkančių studentų įrašas ar kokainą vartojusių merginų šėlsmas.

Manoma, kad internautai greitai perdarys valdžios pateiktus vaizdo įrašus ir sukurs savo parodijų versijas bei jas išplatins „YouTube” portale. JAV vyriausybės sukurti vaizdo įrašai bus susieti su narkotines medžiagas apibūdinančiais paieškos terminais: „war on drugs”, „peer-pressure”,”marijuana”,”weed”,”ONDCP” ir „420”. Tačiau tie, kurie ieškos vaizdo įrašų, pažymėtų šiais raktažodžiais, ras ir vyriausybės sukurtus agitacinius filmus. Minėti raktažodžiai siejami su „YouTube” portalo „ONDCPstaff” vartotoju, kuris, kaip spėjama, yra 18-metis Vašingtono gyventojas. „420” yra žargoninis marihuanos pavadinimas.

Tiesa, ne visi pritaria šiam projektui. Ajovos valstijos universiteto žurnalistikos mokyklos įkūrėjas ir direktorius Michaeli Bugeja mano, kad Baltųjų rūmų planas nepasieks tikslo. Jo nuomone, taip yra todėl, kad internetiniuose vaizdo įrašų portaluose pateikiama medžiaga nesiejama su rimtomis temomis. M. Bugeja žodžiais, tai netinkama auditorija ir netinkamas tikslas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.