Studentams bus lengviau gauti paskolą

Vyriausybė pritarė nutarimui pakeisti galiojančią Valstybės paskolų aukštųjų mokyklų studentams suteikimo, administravimo ir grąžinimo tvarką. Nutarimas įsigalios nuo 2007 metų sausio 1 dienos.

Nutarta sujungti paskolų studijų įmokoms mokėti ir paskolų gyvenimo išlaidoms lėšas ir skirti jas aukštosioms mokykloms bendra suma.

Lėšos paskoloms bus naudojamos efektyviau ir lanksčiau, kadangi nepanaudotas vienai paskolų rūšiai skirtas lėšas galima bus naudoti kitos rūšies paskoloms teikti.

Valstybinis mokslo ir studijų fondas galės paskirstyti paskolų lėšas pagal aukštąsias mokyklas ne tik atsižvelgdamas į atitinkamą studentų skaičių aukštojoje mokykloje, bet ir į aukštosios mokyklos nurodytą lėšų paskoloms poreikį.

Sudaromos galimybės visiems valstybinių aukštųjų mokyklų studentams gauti paskolą studijų įmokai mokėti, paankstinti jos skyrimo ir gavimo terminai. Taip pat supaprastinta šios paskolos gavimo tvarka.

Sudaromos galimybės studentams, ypač pirmakursiams, studijų įmoką apmokėti paskolos lėšomis, įpareigojant aukštąsias mokyklas atidėti studentams, pateikusiems prašymus šiai paskolai gauti, studijų įmokos mokėjimo terminus iki paskolos lėšų iš Fondo pervedimo aukštajai mokyklai. Taip pat nustatomi konkretūs terminai, iki kurios datos aukštajai mokyklai turės būti pervedamos paskolų studijų įmokai mokėti lėšos ir iki kurios datos paskolos gyvenimo išlaidoms lėšos turės būti pervedamos į asmeninę studento sąskaitą.

Paskolos gyvenimo išlaidoms bus teikiamos ne pagal baigtinį studentų sąrašą, bet pagal iš anksto sudarytą konkursinę eilę. Todėl vienam studentui atsisakius imti paskolą ar pateikus netinkamus dokumentus, sudaroma galimybė paskolą gauti kitiems studentams esantiems konkursinėje eilėje.

Tvarkoje patikslinti studentų atrankos socialiniai kriterijai paskolai gyvenimo išlaidoms gauti, nustatant pirmenybę šias paskolas gauti socialiai mažiausiai apsaugotiems asmenims (našlaičiams, neįgaliesiems).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.