Greičio ir galios sezono finišas

Atsisveikinimas su šiųmečiais Lietuvos ir Šiaurės Europos šalių žiedinių lenktynių čempionatais pažymėtas naujoviškomis lenktynėmis

Lietuvos automobilių sporto Meka tituluojamoje Kačerginės „Nemuno žiedo” trasoje vakar nuskambėjo šių metų „žiedininkų” sezono pabaigtuvės, kurias vainikavo įtemptos keturių valandų lenktynės.

Gerokai išretėjusios Lietuvos bei Šiaurės Europos šalių (NEZ) automobilių žiedinių lenktynių dalyvių gretos ir apytuštės žiūrovų tribūnos nesutrukdė trasoje įsiplieksti aršioms sportininkų batalijoms.

Formulėmis – tik du lietuviai

Šeštadienį finišavo tarptautinės NEZ paskutiniojo, septintojo, ir Lietuvos automobilių žiedinių lenktynių čempionato irgi baigiamojo, šeštojo, etapų varžybos. Savaitgalio išvakarėse treniruotėmis ir kvalifikaciniais važiavimais „Nemuno žiedo” trasoje prasidėjusios atkaklios kovos kulminaciją pasiekė šeštadienio lenktynėse.

Bene kukliausia dalyvių skaičiumi Lietuvos žiedinių lenktynių čempionate tapo „Formulė Baltic” klasė, tačiau ji vis tiek sulaukdavo ypatingo žiūrovo susidomėjimo. Šiemet į trasas vos du formulės tipo bolidus išvairuodavo Ramūnas Čapkauskas ir Egidijus Gutaravičius. Pastarajam lenktynininkui kiek dažniau nei jo oponentui pasiekti finišą sutrukdydavo techninės problemos, tačiau viename iš šiųmečio sezono etapų ir jis sugebėjo aplenkti varžovą bei užkopti ant aukščiausiojo nugalėtojų pakylos laiptelio.

Tarp „Formulė Baltic” klasės vairuotojų trasose vykusios bekompromisės kovos nulėmė, kad galutinėje įskaitoje vis dėlto pirmąją vietą užėmė apie karjeros pabaigą prie formulės vairo vis dažniau užsimenantis komandos „Adampolio autosportas” lenktynininkas R.Čapkauskas, o likusįjį antrosios vietos laiptelį užėmė „Itoka” ekipos lyderis E.Gutaravičius.

Nugalėtojo titulą „Super 1600” klasėje šiemet pelnė „Honda Civic” vairavęs komandos „A-Zet Extreme” lenktynininkas Edvinas Filipavičius, o kiek žemiau – ant antrosios vietos laimėtojo pakylos įsitaisė „Adampolio Autosporto” narys Mindaugas Neliubšys su „Honda CRX”, kuris antrajame šeštadienio važiavime patyrė skaudžią avariją ir nebaigė lenktynių.

Lietuvos žiedinių automobilių lenktynių čempionato organizatoriai paaiškino, kad dalyvauti atvirosiose varžybose turėjo galimybę ir svečiai iš užsienio, tačiau tokių buvo nedaug. Vis tik „Super 1600” klasėje tarp nugalėtojų bendroje įskaitoje pakliuvo ir atstovas iš Latvijos Lauris Vidzis, važiavęs „Volkwagen Golf” markės automobiliu bei užėmęs trečiąją vietą.

Pirmavo ir NEZ čempionate

Dar vienos, ne mažiau intriguojančios nacionalinės „Baltic GT” klasės nugalėtojų titulus sportininkai tarpusavyje pasidalijo be didesnės konkurencijos. Pirmąją vietą čia iškovojo jau anksčiau nugalėtojo titulą užsitikrinęs „Tanagra Racing Team” komandos virtuozas Andžejus Dzikevičius, pelnęs nugalėtojo vardą ir NEZ čempionate. Jaunasis lenktynininkas, žinodamas savo pranašumą, praėjusį savaitgalį nė nestartavo.

Antrąją vietą tarp galingais bolidais važiuojančių „Baltic GT” klasės dalyvių užėmė „Stigma” komandai atstovavęs Andrius Pikelis su „BMW 316”, o trečiosios vietos laimėtoju šįkart tapo panašius ir netgi geresnius rezultatus viso sezono metu demonstravęs „Adampolio Autosporto” vadovas Vidas Čebatavičius, vairavęs savąjį lenktyninį „AGM Kit Car”.

Beje, lietuviškojo žiedinių lenktynių čempionato galutinėje komandų įskaitoje po šešių etapų pirmąją vietą užėmė būtent kauniečiai – „Adampolio autosportas”, už jų liko „Tanagra Racing Team” ir „A-Zet Extreme”.

Bene džiugiausia naujiena šiųmečiame NEZ žiedinių lenktynių sezone tapo savaitgalį vykusiame septintajame jo etape visų šalies sportininkų kartu pasiekti rezultatai: iš trijų Baltijos šalių daugiausiai taškų pirmąkart šiais metais surinko būtent Lietuvos atstovai, anksčiau pelnydavę tik antrąją ar trečiąją pozicijas.

Tarp Šiaurės Europos šalių lenktynininkų lietuvių rezultatai anaiptol ne visose klasėse buvo pergalingi, tačiau aukštų pasiekimų netrūko. Tiesa, kol kas NEZ žiedinių lenktynių rezultatai yra laikomi preliminariais, kadangi šios savaitės pabaigoje vyksiančiame bendrame suvažiavime juos dar turi oficialiai patvirtinti visų dalyvavusių šalių autosporto komisarai.

Preliminariais duomenimis, tarp formules vairavusių „Formula Baltic” klasės dalyvių šiemet Šiaurės Europos šalyse greičiausiojo vardą pelnė estas Kristas Ebrasas, o antrąją vietą bei trečiąją vietas atitinkamai užėmė jo tėvynainis Raivas Tamas bei latvis Erkas Valbaumas. Už nugalėtojų trejeto pasiliko lietuviai R.Čapkauskas, galutinėje įskaitoje užėmęs ketvirtąją vietą, ir E.Gutaravičius – šeštąją.

Keturių valandų maratonas

Kur kas džiugesniu akordu šiųmetį NEZ žiedinių lenktynių čempionatą užbaigė M.Neliubšys, po septynių etapų tapęs nugalėtoju „Super 1600” klasėje, bei jo varžovas Edvinas Filipavičius, užėmęs antrąją vietą. Lietuvaičiai nenusileido savo konkurentams iš svetur, turėjusiems tenkintis žemesnėmis pozicijomis. Tad trečiąją vietą šioje kategorijoje užėmė svečias iš Latvijos Lauris Vidzis.

Pirmosios vietos nugalėtojo laiptelis Lietuvos sportininkui atiteko ir „Baltic GT” klasėje, kurioje triumfavo automobilį „Radical RS3” vairavęs devyniolikmetis A.Dzikevičius, o tik už jo atitinkamai išsirikiavo estas Rainas Pilvė su „Renault Megane” ir suomis Kalė Sarlinas, sėdęs prie „Ford Escort Coswoth” vairo.

Dar viena galingesnių bolidų klasė „B 2000” šįkart tapo sėkmingesnė kitų šalių sportininkams, mat vienintelis joje važiavęs lietuvis Paulius Krukauskas galutinėje įskaitoje tebuvo devintas, o prizininkų trejete atsidūrė nugalėtoju tapęs estas Raimas Kulis su „Škoda Octavia”, antrąją vietą užėmęs latvis Juris Sprudė, vairavęs „Honda Civic” bei trečias likęs kitas Latvijos atstovas – Janis Horeliksas su „Honda Integra”.

Vakar šiemetinius automobilių žiedinių lenktynių Lietuvos bei NEZ čempionatus vainikavo jau antrą kartą šiais metais surengtos keturių valandų lenktynės.

Jų organizatoriaus – spaudos namų „ARX Baltica” įsteigtą pagrindinį varžybų trofėjų – taurę šįkart pelnytai laimėjo lyderio pozicijas tvirtai laikiusi „Adampolis Racing Team” pirmoji komanda, kurią sudarė patyrę „žiedininkai” V.Čebatavičius ir R.Čapkauskas, vairavę „AGM Kit Car”. Lygiai per keturias valandas jie nuvažiavo 162 Kačerginės „Nemuno žiedo” trasos ratus ir įveikė beveik pusšešto šimto kilometrų. Antra šiose lenktynėse liko „Rimo” ekipa su „Honda Civic”, nuo nugalėtojų atsilikusi penkiais ratais, o trečiąją vietą užėmė ir vėl „Adampolis Racing Team” pasivadinusi antroji komanda su „Luego Kit Car” automobiliu spėjusi apvažiuoti 152 ratus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.