Ketvirtfinalis – ranka pasiekiamas

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė vakar pasaulio čempionate laimėjo prieš Argentinos nacionalinę komandą 62:47 ir šiandien net pralaimėjusi Ispanijos rinktinei gali patekti į ketvirtfinalį

„Nemanau, kad esame favoritai, kurie gali visus įveikti. Šiame čempionate be pralaimėjimų žengia tik Australijos ir JAV krepšininkės. Nesame tokia galinga komanda, kuri neturi teisės pralaimėti”, – po pirmojo Lietuvos rinktinės pralaimėjimo aštuntfinalio etape sakė vyriausiasis komandos treneris Algirdas Paulauskas. Jo auklėtinės šeštadienį rezultatu 67:84 turėjo pripažinti didelės sirgalių paramos sulaukusios Brazilijos rinktinės persvarą. Strategas prisipažino, kad lietuvaitės pralaimėjo stipresnei komandai, kuri FIBA pasaulio rinktinių reitinge užima aukštesnę vietą negu Lietuva.

Neatkovojo kamuolių

Mūsiškės Brazilijos rinktinei priešinosi du kėlinius. Po didžiosios pertraukos itin sėkmingai dėl atšokusių kamuolių kovojusios ir daugybę papildomų progų metimams susikūrusios brazilės atitrūko ir įgijo solidų 19 taškų pranašumą (47:28). „Mūsų pralaimėjimą lėmė ne prastas „centrų” žaidimas, o jų nebuvimas, – po mačo pareiškė Paulauskas. – Išbandėme Dianą Razmaitę, tačiau matėte, kad mums su ja nelabai pasisekė. Todėl teko grįžti prie įprasto penketo”.

Lietuvos rinktinė kovą dėl atšokusių kamuolių Brazilijos krepšininkėms pralaimėjo net 16:34, tai buvo bene pagrindinė nesėkmės priežastis. Paulauskas teigė, kad per mačą su brazilėmis Lietuvos krepšininkėms stigo čiurnos traumą per rungtynes su Kanada patyrusios Elos Briedytės. Ji per likusias pasaulio pirmenybių rungtynes aikštelėje tikriausiai nepasirodys.

Protestą atmetė

Šeštadienį keturios pasaulio moterų čempionate dalyvaujančios rinktinės – Australija, Argentina, Brazilija ir Kanada – pateikė protestą dėl Lietuvos ir Australijos mačo baigties.

Lietuvėms nespėjus atvykti į Braziliją, jos turėjo praleisti pirmąsias savo rungtynes čempionate. Lietuvos rinktinei buvo įrašytas pralaimėjimas 0:2. Toks pralaimėjimas skiriamas komandai, kuri atvyko į rungtynes, bet nežaidė. Komanda, pralaimėjusi 0:2, gauna vieną tašką turnyro lentelėje. Ekipa, kuri į rungtynes neatvyksta, taškų negauna, o pralaimėjimas jai įrašomas didesniu skirtumu – 0:20.

Protestą pateikusios rinktinės tvirtino, kad lietuvės neturėjo gauti taško. Tačiau FIBA atstovai vienbalsiai atmetė protestą, motyvuodami tuo, kad lietuvės į rungtynes neatvyko dėl iš anksto žinomų priežasčių, ir sprendimas dėl rungtynių baigties buvo paskelbtas visoms dalyvaujančioms komandoms. Be to, protestas turėjo būti įteiktas praėjus ne daugiau kaip valandai po priimto sprendimo, o E grupės komandos savo protestą įteikė praėjus dviem paroms.

Argentina nugalėta

Vakar per mačą su Argentinos ekipa Lietuvos rinktinė sugebėjo atsitiesti po šeštadienio nesėkmės. Lietuvaitės sėkmingai pradėjo mačą ir jau po pirmo kėlinio turėjo 10 taškų pranašumą (19:9). Persvarą mūsų ekipai pavyko išsaugoti iki pat mačo pabaigos. Lietuvos rinktinė nugalėjo rezultatu 62:47.

Paskutines aštuntfinalio E grupės rungtynes šiandien Lietuvos rinktinė žais su Ispanijos rinktine, kuri vakar vėlai vakare kovojo su Kanados komanda. Jei šiandien E grupės lyderės australės įveiks argentinietes, mūsiškės, net ir pralaimėjusios ispanėms, tikriausiai pateks į ketvirtfinalį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.