Dvimetis į landynę nebegrįš

Tėvų neprižiūrėtas ir pavojingai susižalojęs dvimetis Arnoldas sveiksta. Nors pareigūnai linkę manyti, kad vaikas susižeidė pats, neabejojama, kad jis auginamas netinkamai.

Mažylis sveiksta

Antradienio vakarą su perdurtu plaučiu į ligoninę patekęs dvejų metų ir keturių mėnesių Arnoldas sveiksta. Vakar berniukas iš reanimacijos perkeltas į chirurgijos skyrių.

Trečiadienį apžiūrėję kiemą ir butą, kuriame laikinai glaudžiasi du vaikus auginanti šeima, kriminalinės policijos pareigūnai taip ir nerado vietos, kur vaikas susižalojo.

Kaip ir tikėtasi, vieninteliu šaltiniu tyrime tapo kalbėti nemokantis ketverių metų Arnoldo brolis. Vaikas nesugebėjo rišliai paaiškinti, kas atsitiko jaunesniajam broliukui.

Iš jo pavyko išgauti vienintelę frazę: „Lialia bum”.

Kaimynai policininkams pasakojo matę iš kiemo namo bėgusį ir garsiai verkusį Arnoldą. Iš to daroma išvada, kad berniukas pats nugriuvo ir į kažkokį aštrų daiktą persidūrė ne tik nugaros raumenis, bet ir plautį.

Linkstama manyti, kad mažasis Arnoldas netapo nusikaltimo auka. Tai buvo nelaimingas atsitikimas, tad ikiteisminis tyrimas greičiausiai bus nutrauktas.

Kraujo nepastebėjo

Tuo metu, kai atsitiko nelaimė, namuose buvo tik girtas tėvas.

Motina dirbo. Ji apie susižalojusį sūnų sužinojo beveik atsitiktinai.

Paskambinusi namo telefonu, moteris išgirdo stipriai verkiantį jaunėlį. Neblaivus vyras į tai nekreipė dėmesio.

Motina primygtinai paprašė pažiūrėti, kas atsitiko vaikui. Tėvas užmetė akį ir pasakė, kad vaikas susikruvinęs. Išvakarėse Arnoldas griūdamas nusibrozdino kaktą.

Motina toliau primygtinai reikalavo atidžiau apžiūrėti sūnų. Tik tada tėvas pamatė berniukui iš nugaros plūstantį kraują.

Moteris liepė negaišti ir kviesti greitąją. Ji pati iš Autobusų parko, kur dirba valytoja, namo į Žardupės gatvę parvažiavo greičiau nei čia atsirado medikai.

Gyvens pas močiutę

Vakar rytą vieno kambario bute, kuriame apie mėnesį glaudžiasi sugyventiniai ir trys vaikai, apsilankė Vaikų teisių apsaugos tarnybos inspektorės. Ilgą laiką įvairiose vietose būstą nuomojusi šeima apie mėnesį gyvena Žardupės gatvėje pas vienišą girtaujantį vyrą.

Vaikų motina buvo išėjusi į darbą. Niekur nedirbantis vyras buvo likęs su ketverių metų sūnumi. Penkiolikmečio moters sūnaus iš pirmosios santuokos taip pat jau nebuvo namie.

Inspektorės konstatavo – vaikams čia gyventi nėra jokių sąlygų.

Netrukus vaikų teises ginančios darbuotojos aplankė Arnoldo motiną darbe. Ji negalėjo paaiškinti, kodėl ryžosi su vaikais apsigyventi purviname, ankštame nuolat girtaujančio vyro būste.

Moteris įpareigota tą pačią dieną nebeparvesti vaikų į landynę ir rasti kitą būstą, kur jie galėtų normaliai gyventi.

Paaiškėjo, kad tris vaikus asocialioje aplinkoje auginusi moteris turi motiną, gyvenančią Klaipėdoje. Močiutė sutiko anūkus priimti į savo namus.

Vaikų teisių apsaugos tarnyba ketina stebėti ir padėti šiai šeimai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.