Kaliačių pakeitė Kaliačius

Susikompromitavęs ekskomisaras Erikas Kaliačius, pajutęs gresiantį teistumą, saugos bendrovės akcijas perrašė sūnui, skelbia dienraštis L.T.

Skandalingai pagarsėjęs buvęs Vilniaus policijos viršininkas Erikas Kaliačius jau nebevadovauja vasarą nusipirktai saugos bendrovei „Trikampis žiedas”. Jis atsistatydino iš generalinio direktoriaus pareigų. O savo akcijas (E.Kaliačiui priklausė didžiausias paketas – 40 proc.) jis perrašė 29 metų sūnui Agniui – buvusiam kelių policininkui. Beje, E.Kaliačius ir anksčiau darė panašių operacijų – pavyzdžiui, ežero pakrantę Vilniaus rajone padovanojo kitam sūnui, rašo L.T.

„Trikampio žiedo” pirkimas buvo sukėlęs nemažai triukšmo – daugybę privačių ir valstybinių objektų sauganti bendrovė pateko į susikompromitavusio buvusio pareigūno rankas. E.Kaliačius suskubo pats pasitraukti iš tarnybos policijoje prieš pat tarnybinio tyrimo pabaigą – buvo nustatyta daugybė jo padarytų pažeidimų, piktnaudžiavimo ir pan. Už tai, kad areštantai buvo verčiami nemokamai dirbti komisaro dvare, E.Kaliačius balandį nuteistas 3 metams nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant 2 metams.

Saugos tarnybos vadovu, darbuotoju ar kontroliuojančiu asmeniu negali būti už tyčinį nusikaltimą teistas žmogus, kuriam dėl to neišnykęs ar nepanaikintas teistumas. Tačiau teoriškai E.Kaliačius dar laikomas neteistu, nes nuosprendis apskųstas aukštesnės instancijos teismui ir ten dar neišnagrinėtas – posėdžius jau 2 kartus teko atidėti, nes jis pateikdavo nedarbingumo pažymėjimus.

Rugsėjo 19 d. vėl numatytas E.Kaliačiaus skundo nagrinėjimas. Paklaustas, kodėl E.Kaliačius atsisakė bendrovės vadovo posto ir akcijas užregistravo sūnaus vardu, dabartinis „Trikampio žiedo” generalinis direktorius Vasilijus Sisojevas sakė galįs tik spėlioti: „Matyt, nusprendė į teismą eiti nepriklausomas”.

Pasak V.Sisojevo, A.Kaliačius kasdien ateina į bendrovę, kontroliuoja jos veiklą.

Nustojęs dirbti policijoje E.Kaliačius buvo tapęs advokatu, tačiau nusprendęs pirkti „Trikampį žiedą” birželį pasitraukė iš advokatūros.

Ketvirtadienį E.Kaliačius kalbėti apie permainas saugos bendrovėje nepanoro: „Nedirbu jokioje saugos tarnyboje. Viso gero, viso gero, viso gero”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.