Naujas knygeles skuba pasiimti tik pensininkai

Per mėnesį su AB „Lietuvos dujos” Klaipėdos filialu naujas sutartis pasirašė ir naujas atsiskaitymo knygeles pasiėmė 6-7 procentai uostamiesčio abonentų.

Nors visus formalumus galima sutvarkyti iki ateinančių metų liepos 1-osios, bendrovės Klaipėdos filialo direktorius Regimantas Nausėda ragina gyventojus neatidėti šio reikalo paskutinei akimirkai, nes neabejojama, kad kitų metų vasaros pradžioje nusidrieks didelės klientų eilės.

Knygeles išduoda nemokamai

Žinia, praėjusį mėnesį „Lietuvos dujos” paskelbė, kad nuo rugpjūčio 16 dienos su gyventojais pradedamos pasirašinėti naujos gamtinių dujų pirkimo – pardavimo sutartys, o jas pasirašiusiems klientams išduodama nauja, vien tik už dujas atsiskaityti skirta knygelė.

Tokia tvarka, anot bendrovės atstovų, įvedama todėl, kad ligi šiol gyventojai už suvartotas gamtines dujas atsiskaitė skirtingai – pagal pateiktas įmonės sąskaitas ar bendrąja atsiskaitymo knygele. Todėl nuspręsta įdiegti vienodą atsiskaitymo sistemą visoje šalyje.

Pasak R. Nausėdos, į bendrovės pranešimą uostamiestyje aktyviausiai sureagavo pensininkai.

„Tai patys tvarkingiausi, sąžiningiausi mūsų abonentai. Norėtume, kad žmonės būtų šiek tiek aktyvesni ir nepasiliktų visų formalumų tvarkymo paskutinei dienai. Neabejoju, kad kitų metų birželį gali nusidriekti didelės eilės”, – sakė pašnekovas.

Anot jo, šiuo metu klientus aptarnauja 4-5 darbuotojai, o susidarius didesnei eilei jiems į pagalbą ateina dar 2-3 kolegos.

Filialo direktorius akcentavo, kad pasirašyti naują sutartį gali tik buto arba namo savininkas, kuris turi atsinešti asmens bei nuosavybę liudijančius dokumentus. Knygelės išduodamos nemokamai.

Papildomos išlaidos

Nauja „Lietuvos dujų” knygelė už komunalines paslaugas grynaisiais pinigais pašto ar bankų skyriuose atsiskaitantiems gyventojams garantuos papildomas išlaidas.

R. Nausėda pripažino, kad nepaisant to, jog bendrovė bankams ir Lietuvos paštui moka už mokesčių administravimą, gyventojams teks papildomai mokėti už įmokos priėmimą.

Pasak Klaipėdos apskrities centrinio pašto Rinkodaros ir komercijos skyriaus viršininkės Valerijos Paulovienės, nuo rugpjūčio 1-osios net ir su bendra komunalinių paslaugų knygele už dujas atsiskaitantys gyventojai turi mokėti 85 centus. Tokio pat dydžio mokestis imamas ir iš gyventojų, turinčių naująją „Lietuvos dujų” knygelę.

SEB Vilniaus bankas komunalinių mokesčių savo poskyriuose nepriima, „Snoro” ir Šiaulių bankai už šią paslaugą ima po 2 litus, „DnB NORD” ir „Hansabanke” tektų sumokėti po tris litus, „Parex” banko kasoje – litą.

Tie gyventojai, kurie naudojasi „Hansabanko”, „Snoro”, Šiaulių ir „Parex” bankų internetinės bankininkystės paslaugomis, už komunalinius mokesčius gali atsiskaityti nemokamai. Mokant komunalinius mokesčius per SEB Vilniaus banko ir „DnB NORD” internetinės bankininkystės paslaugą, už vieną pavedimą iš sąskaitos nuskaičiuojama po 80 centų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.