Automobilio slėptuvėje – spirito kontrabanda

Ignalinos pasieniečiai Adutiškyje sulaikė lengvąjį automobilį „Citroen XM”, kuriame buvo įrengta įmantri slėptuvė alkoholiui gabenti.

Trečiadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Švenčionių rajono Adutiškio miestelyje sustabdė automobilį „Citroen XM”, vairuojamą 33 – ejų metų Švenčionių rajono gyventojo.

Pasieniečiams nusprendus šį automobilį patikrinti detaliau, jis buvo nuvarytas į Adutiškio užkardą. Po išsamios apžiūros VSAT pareigūnai automobilio bagažinėje aptiko du ne gamykloje įrengtus vamzdelius.

Paaiškėjo, kad automobilio galinėje dalyje buvo sumontuota talpa, pripildoma per vamzdelius bagažinėje. Slėptuvė buvo įrengta išmoningai – nei iš bagažinės, nei iš citroeno salono jos nebuvo matyti, iš išorės plika akimi jokių automobilio perdirbimų požymių taip pat nebuvo matoma.

Prie vieno iš vamzdelių pasieniečiai prijungė kompresorių ir išpompavo 131 litrą skaidraus skysčio, skleidžiančio alkoholio kvapą. Manoma, kad tai baltarusiškas spiritas.

Vairuotojas po apklausos uždarytas į areštinę. VSAT Ignalinos rinktinėje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Švečioniškiui už spirito gabenimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Automobilis ir skystis saugomi Ignalinos rinktinėje.

Šiemet vien Ignalinos rinktinės pasieniečiai jau sulaikė dešimtį automobilių, kuriuose buvo įrengtos panašios slėptuvės. Taip iš Latvijos ir Baltarusijos į Lietuvą dažniausiai bandoma gabenti alkoholį ir rūkalus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.