Pravieniškėse įkliuvo spirito svaidytojas

Pravieniškių 2-ųjų pataisos namų-atvirosios kolonijos prieigose pareigūnai sučiupo vaikiną, ketinusį į minėtą įstaigą įmesti puspenkto litro, kaip įtariama, spirito arba jo mišinio.
Rugsėjo 13-osios rytą išankstinės informacijos turėję pareigūnai budėjo pasaloje. Apie pusę aštuntos jie pastebėjo prie perimetro tvoros artėjantį įtartiną asmenį. Iš polietileno maišelio ištraukęs kažkokį daiktą ruošėsi švystelėti jį per tvorą į gamybinę zoną. Tačiau mesti nespėjo, nes pareigūnai jį sulaikė. Maišelyje rasti aštuoni plastiko buteliai su bespalviu, stiprų alkoholio kvapą skleidžiančiu skysčiu. Įtariama, jog tai spiritas arba vandeniu mieštas jo skiedinys. Devintąjį butelį vaikinas laikė rankoje.
Apklausę sulaikytąjį – Karčiupio kaimo (Kaišiadorių r.) gyventoją 24 metų Mantą G. -pataisos įstaigos pareigūnai jį perdavė rajono policijai.
Tą pačią dieną dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo, laikymo, gabenimo turint tikslą realizuoti ar realizavimą (BK 201 str. 1 d.) ten buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. (Minėtame straipsnyje nurodyti gėrimai – tai naminė degtinė, spirito mišiniai, taip pat spiritas.) Už šį nusikaltimą numatyta didžiausia bausmė – laisvės atėmimas iki dvejų metų.
Pravieniškių 2-uosiuose pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip 1200 pirmą kartą laisvės atėmimu už sunkius nusikaltimus baustų vyrų. Be kita ko, čia atskirai laikoma dešimt iš Lukiškių kalėjimo perkeltų asmenų, kuriems skirtas laisvės atėmimas iki gyvos galvos, taip pat apie 40 už neatsargius bei nesunkius tyčinius nusikaltimus nuteistų asmenų, kuriems teismas nustatė bausmę atlikti atvirose kolonijose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.