Lietuvos jaunuoliai kviečiami dalyvauti konkurse studijuoti JAV karo akademijose

Jungtinių Valstijų ambasada skelbia konkursą besidomintiems studijomis JAV karo akademijose. Kiti JAV karo akademijų mokslo metai prasidės 2007 m. liepos mėnesį ir truks ketverius metus.

Lietuvos jaunuoliai, kuriems jau sukako 17 metų ir kurių gimimo data yra po 1984 m. liepos 1 d., kviečiami dalyvauti šiame konkurse. Kandidatai turėtų būti jau baigę vidurinę mokyklą arba besimokantys paskutinėje klasėje. Taip pat reikalingos geros anglų kalbos, matematikos ir gamtos mokslų žinios. Po studijų JAV karo akademijose Lietuvos jaunuoliai privalo tarnauti kelerius metus Lietuvos karinėse pajėgose.

Paraiškų priėmimo galutinė data šiais metais yra rugsėjo 22 d. Kandidatai turėtų kreiptis į Lietuvos Karo akademijos atrankos centrą arba į JAV ambasados Gynybinio bendradarbiavimo skyrių.

Pirminė atranka Lietuvoje yra tik konkurso pradžia. Vėliau sėkmingai nugalėję konkurentus Lietuvos jaunuoliai dalyvauja pasaulinėje atrankoje. Šiuo metu jau 12 Lietuvos kadetų mokosi keturiose JAV karo akademijose. Trys mokosi JAV karo akademijoje West Point, Niujorke, trys JAV karinių jūrų pajėgų akademijoje Annapolyje, Merilendo Valstijoje, du Oro pajėgų akademijoje Colorado Springse ir keturi studijuoja Pakrantės apsaugos akademijoje New Londone, Konektikuto valstijoje.

Gegužės mėnesį trys lietuvaičiai baigė akademijas ir grįžo į Lietuvą, kur jiems buvo suteikti kariniai laipsniai ir pradžia jų karjerai Lietuvos kariuomenėje. Be akademinių studijų jaunuoliai mokslo metu turi galimybę dalyvauti įvairiose sporto varžybose, vasaros mėnesiais vyksta į karines pratybas, keliauja po užsienio valstybes, dalyvauja įvairiose tarptautinėse programose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.