Konsignacinei prekybai bus taikoma paprastesnė PVM apmokestinimo tvarka

Seimui priėmus Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo pataisas, bus supaprastinta konsignacinei prekybai Lietuvoje taikoma apmokestinimo PVM tvarka.

Įstatymo projekte, atsižvelgiant į ES praktiką ir užsienio investuotojų asociacijos pateiktus pasiūlymus, siūloma užsienio apmokestinamojo asmens disponuojamų prekių įsivežimo konsignaciniais tikslais iš kitos valstybės narės į Lietuvą netraktuoti kaip šio užsienio apmokestinamojo asmens prekių įsigijimo iš kitos valstybės.

Dėl to užsienio apmokestinamajam asmeniui nebūtų prievolės registruotis Lietuvoje PVM mokėtoju ir skaičiuoti PVM, nes prievolė apskaičiuoti PVM už šių prekių įsigijimą iš kitos valstybės narės tektų minėtam PVM mokėtojui, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Be to, įgyvendinant Vyriausybės 2006 2008 m. programoje numatytą siekį maksimaliai sutrumpinti PVM grąžinimo laiką, siūloma palengvinti patikimiems ūkio subjektams PVM skirtumo likučio grąžinimo procedūras.

PVM mokėtojams, atitinkantiems centrinio mokesčių administratoriaus nustatytus reikalavimus, PVM skirtumo likutis būtų grąžinamas be atskiro PVM mokėtojo prašymo, neatsižvelgiant į nustatytus apribojimus.

Šiuo metu konsignacinei prekybai taikoma bendra apmokestinimo ir registravimosi PVM mokėtojais tvarka.

Vyriausybė PVM įstatymo pataisoms pritarė trečiadienį ir jas teiks Seimui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.