JAV ambasadoriui pasiūlyta dalyvauti artojų varžybose

Džonas Klaudas vakar pirmą kartą lankėsi Kaune

Vizito metu JAV ambasadorius Lietuvoje Džonas Klaudas susitiko su Kauno apskrities savivaldybių merais, lankėsi švietimo ir mokslo įstaigose. Diplomatas sulaukė netikėtų pasiūlymų.

Pralinksmino netikėtas kvietimas

Kauno apskrities viršininko administracijoje JAV ambasadoriui buvo pristatytas Kauno regiono plėtros planas, aptartas abiejų šalių bendradarbiavimas įvairiose srityse. Apskrities merai trumpai papasakojo apie savo rajonus.

Su žmona Meri ir dukra Mišele atvykęs D.Klaudas domėjosi Kauno apskrities situacija ir svarbiausiomis aktualijomis. „Manau, kad per penkiolika bendradarbiavimo metų mūsų šalys užmezgė labai tvirtus ryšius. Tikiuosi glaudaus darbo ir ateityje”, – kalbėjo D.Klaudas.

Kauno apskrities viršininkas Romualdas Morkevičius pajuokavo, kad Lietuva didelę „paramą” JAV teikia sporto srityje – krepšininkai paremia NBA komandas. R.Morkevičius JAV ambasadoriui įteikė kuprinę su knygomis, lankstinukais, kompaktiniais diskais, pristatančiais apskritį ir jos rajonus.

Prienų rajono meras Antanas Gustaitis svečią kvietė dalyvauti Kauno apskrities dienoje, kuri vyks rugsėjo 23 dieną Prienuose, o Kauno rajono meras Leonardas Gineika – kitąmet Noreikiškėse rengiamose pasaulinėse artojų varžybose. D.Klaudą pralinksmino šis kvietimas.

Mokosi lietuvių kalbos

„Man padarė didelį įspūdį užsidegimas, su kuriuo jūs kiekvienas pristatėte savo rajoną. Stengsiuosi apsilankyti visuose”, – sakė D.Klaudas. Ambasadorius dėmesį atkreipė ir į tai, jog vienas jauniausių Kauno apskrities rajonų Jonava – yra senesnis už JAV.

Svečias atsiprašė, kad dar nekalba lietuviškai, tačiau teigė, kad labai intensyviai mokosi. „Šiandien dėl vizito man leista praleisti lietuvių kalbos užsiėmimus”, – teigė D.Klaudas.

Po susitikimo su vietos valdžios atstovais ambasadorius susitiko su vietos verslo ir pilietinės visuomenės lyderiais, dalyvavo apskritojo stalo diskusijoje su Vytauto Didžiojo universiteto studentais, lankėsi „Kauno dienos” redakcijoje.

Vizito Kaune pabaigoje D.Klaudas užsuko į A.Sabonio krepšinio mokyklą, kur jį pasitiko direktorius Aleksas Zakis. Ambasadorius ir jo žmona pabendravo su mokyklos auklėtiniais, apžiūrėjo treniruočių sales.

Dirbo ir netoli Lietuvos

Prieš paskyrimą Lietuvoje D.Klaudas dirbo ambasadoriaus pavaduotoju JAV ambasadoje Berlyne. Jis taip pat pernai keletą mėnesių ėjo ambasados Berlyne vadovo pareigas.

D.Klaudas 2001 – 2003 metais dirbo prezidento specialiuoju patarėju ir vyresniuoju direktoriumi tarptautinei ekonomikai Nacionalinio saugumo taryboje. Nuo 1999 iki 2001 metų jis buvo ambasadoriaus pavaduotoju JAV ambasadoje Europos Sąjungoje. Nuo 1996 iki 1999 metų diplomatas dirbo JAV ambasadoriaus pavaduotoju Varšuvoje.

Nuo 1991 iki 1995 metų D.Klaudas buvo ekonomikos patarėjas JAV ambasadoje Bonoje, Vokietijoje. JAV Valstybės departamente jis dirbo nuo 1988 iki 1991 metų. Tuo laikotarpiu turėjo paskyrimus Mechike ir Varšuvoje. D.Klaudas yra tris kartus apdovanotas aukščiausiu Valstybės departamento Garbės apdovanojimu.

D.Klaudas 1975 metais apgynė bakalauro diplomą Konektikuto universitete, o 1977 metais gavo politikos mokslų magistro laipsnį Džordžo Vašingtono universitete. Ambasadorius yra vedęs ir turi du vaikus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.