„Vilniaus taupomoji kasa” turi ambicijų pirmauti visoje Lietuvoje

Kredito unija „Vilniaus taupomoji kasa” turi ambicijų pirmauti ne tik Vilniaus apskrities, bet ir Lietuvoje kredito unijų rinkoje.

„Dabar „Vilniaus taupomosios kasos” turtas siekia 6 mln. litų, tačiau racionaliai investuodami, iki šių metų pabaigos portfelį ketiname padidinti iki 10 mln. litų”, – pranešime spaudai sakė kredito unijos valdybos pirmininkė Eglė Petrauskienė.

Pasak jos, šiemet kredito unijos kapitalas išaugo keturgubai.

„Šio augimo pagrindas – mūsų siūloma patraukli alternatyva padėti indėlį, gauti paskolą, pakeisti valiutą, pervesti pinigus. Vis daugiau žmonių sužino, kad tai atlikti galima ne tik banke ar jo filiale,” – tikino E. Petrauskienė.

Pasak „Vilniaus taupomosios kasos” valdybos nario Vytauto Pranulio, kredito unijos savo nariams siūlo ne tik nesudėtingą kreditavimo tvarką, bet ir palankesnes indėlių palūkanas, palyginti su komerciniais bankais. Kredito unijos siūlomų palūkanų dydis siekia 6 procentus.

„Vilniaus taupomoji kasa” savitarpio paskolas išduoda būsto remontui, verslui pradėti ir plėtoti, statybai, mokslo reikmėms, atostogoms, žemės ūkio veiklai plėtoti, vartojimui. Kredito unija šiuo metu vienija daugiau nei 500 narių.

Pernai, palyginti su 2004-aisiais, indėlių suma visose Lietuvos kredito unijose išaugo 58 proc. iki 227 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.