„Chelsea” puolėjas M.Ballackas Londone uždainavo

Prie „Chelsea” komandos bandantis priprasti vokietis Michaelis Ballackas mokosi anglų kalbos ir svajoja apie naują automobilį – „Ferrari”.

„Turiu namą Vimbldone. Kalbu rusiškai geriau nei angliškai. Su „Chelsea” noriu laimėti UEFA čempionų lygą”, – taip gyvenimo pradžios Londone įkvėptas kalbėjo M.Ballackas. Po dviejų savaičių 30 metų jubiliejų švęsiantis Vokietijos rinktinės kapitonas – vienas garsiausių žaidėjų, šią vasarą pakeitusių klubą.

Ketverius pastaruosius metus Miuncheno „Bayern” komandos marškinėlius vilkėjęs saugas šiais metais pirmą kartą ragaus legionieriaus duonos. Ir labai brangios. Su Londono „Chelsea” trejų metų sutartį pasirašęs futbolininkas vien per savaitę uždirbs 190,7 tūkst. eurų (apie 658 tūkst. litų). M.Ballacko pavardė dėl šios įspūdingos sumos pateko į brangiausių Anglijos aukščiausiojo diviziono žaidėjų sąrašo viršų.

Apie gyvenimo Londone ypatumus ir naująją komandą vokietis pasakojo UEFA čempionų lygos varžybų išvakarėse.

– Ar jau nusipirkote namą?

– Londonas – brangus miestas. Iš pradžių geriau būtų išsinuomoti. Tiesą pasakius, radome neblogą namą Vimbldone.

– Kodėl Vimbldone?

– Patogus susisiekimas. Galima greitai nuvažiuoti į miestą, trumpas kelias iki stadiono ir treniruočių vietos.

– Vairuojate naują automobilį „Audi Q7”, tačiau vairas – dešinėje pusėje…

– Tai viena naujo gyvenimo dalis. Esu oficialus firmos „Audi” atstovas Anglijoje. Vis dėlto trisdešimtmečiui palinkėčiau sau kito automobilio. Ekspertai kaip Torstenas Fringsas jau senokai mane sudomino italų produkcija. Kalbu apie „Ferrari”…

– Beje, kalbant apie skonį, jums patinka angliški pyragaičiai?

– Žuvies, traškučių su pupelėmis jau ragavau. O dėl visa kita – nėra nieko, ko negalėčiau gauti prekybos centre.

– Kaip sekasi susikalbėti su vietos gyventojais?

– Mano gyvenimo draugė Simone kalba geriau nei aš. Anglų kalbos mokykloje mokiausi tik ketverius metus. Tuomet pirmoji užsienio kalba buvo rusų. Todėl dabar pasamdžiau mokytoją ir kuo dažniau kalu šios kalbos subtilybes.

– Kur dėjote tris sūnus?

– Du vyresnėliai, penkerių Luisas ir ketverių Emilio, eina į parengiamąją anglų mokyklą pasipuošę uniforma. Didelis pokytis. Vėliau, tikiuosi, vaikinai iš to turės daugiau naudos. O pusantrų Jordi taip pat augs angliškoje aplinkoje.

– Kodėl nusprendėte pasirinkti „Chelsea”?

– 2004 metais turėjau „Barcelona” klubo pasiūlymą. Paskui sulaukiau Madrido „Real” susidomėjimo. Tačiau tik „Chelsea” komandoje iškart pasijutau gerai. Supertreneris, superkomanda…

– Kaip naujokas turėjote visai komandai dainuoti…

– Taip. Jie dar liepė sudainuoti ką nors vokiškai. Traukiau Peterio Corneliuso dainą „Atleisk, tave pažįstu, tu šauni mažytė” ir panašiai.

– Iš kur ši daina ir tekstas?

– Chemnice anksčiau dažnai slidinėdavome nuo kalnų. Ten buvo vienas bičiulis, jis mokėjo daug dainų ir grojo gitara. Nuo to laiko prisimenu.

– Ir dabar su galingu „Chelsea” choru tapsite Čempionų lygos nugalėtojais?

– Su Miuncheno „Bayern” titulo nepavyko laimėti. Noriu tai pasiekti su Londono klubu.

– Kokią įsivaizduojate savo karjeros ateitį?

– Turiu ilgalaikį kontraktą su „Chelsea”. Mušiu įvarčius tol, kol man tai teiks malonumą. Neatmetu galimybės, kad futbolininko karjerą baigsiu Londone.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.