„Žalgirio” gretas jau papildė brazilų snaiperis

Dar du Kauno klubo naujokai prie komandos prisijungs turnyre Prancūzijoje

Vakar į Lietuvą atskrido naujasis Kauno „Žalgirio” legionierius iš Brazilijos Marselas Mačadas, labiau žinomas Marselinjo vardu.

31 metų 200 cm ūgio krepšininkas po Brazilijai nesėkmingai susiklosčiusio pasaulio čempionato Japonijoje dvi savaites pailsėjo ir jau kibs į darbą su „Žalgiriu”. Vos spėjęs pasidėti daiktus viešbutyje, Marselinjas išskubėjo į vakarinę treniruotę susipažinti su komandos draugais ir treneriais.

Moka pasisveikinti lietuviškai

„Kai rinkausi „Žalgirį”, nieko nežinojau apie Lietuvos valstybę, bet žinojau apie jūsų šalies krepšinį, – „Kauno dienai” sakė Marselinjas. – Esu žaidęs Italijoje bei Ispanijoje ir Europoje įgyta patirtis man patiko. Žinojau „Žalgirio” vardą, kad ši komanda žaidžia Eurolygoje, todėl ir apsisprendžiau atvykti į Lietuvą. Jau ir anksčiau rimtai svarsčiau galimybę priimti „Žalgirio” pasiūlymą, bet tuomet sutrukdė šeimyninės aplinkybės”.

Brazilijos sostinėje Rio de Žaneire gimęs ir tik šilto klimato Europos valstybėse žaidęs M.Mačadas teigė girdėjęs apie šaltas Lietuvos žiemas, tačiau jų nesibaimina.

Su žmona jis laisvu metu dažnai paieškodavo informacijos apie Lietuvą, aplanko „Žalgirio” interneto svetainę. Pats išsiaiškino, kurie „Žalgirio” žaidėjai atstovauja Lietuvos rinktinei.

Pasaulio čempionato grupės varžybose, kuriose kartu žaidė Lietuva ir Brazilija, Marselinjas spėjo susipažinti su būsimaisiais komandos draugais Pauliumi Jankūnu ir Mantu Kalniečiu.

„Tikiuosi, kad „Žalgiryje” pritapsiu ir mes su naujais draugais sudarysime puikią komandą, kuri džiugins pergalėmis”, – sakė brazilas.

Nauji iššūkiai skatina tobulėti

Į Lietuvą naujasis „Žalgirio” žaidėjas atvyko vienas – jo žmona atskris truputį vėliau, prasidėjus sezonui.

Marselinjas jau moka pasisveikinti lietuviškai. Net būdamas Japonijoje jis prisiminė, kaip reikia ištarti „labas rytas” ir „ačiū”.

M.Mačadas, praėjusių metų Amerikos čempionate Brazilijos rinktinę vedęs į pergalę, buvo pripažintas ir naudingiausiu turnyro žaidėju. Tačiau pasaulio čempionate brazilų snaiperis sublizgėjo tik vienose rungtynėse – dvikovoje su Graikija, kai pataikė 7 iš 11 tritaškių ir pelnė 25 taškus.

Marselinjas „Kauno dienai” sakė, jog ne itin sėkmingas žaidimas Japonijoje bus geras stimulas pasitempti ir ginant „Žalgirio” garbę įrodyti, ko jis yra iš tiesų vertas. Jis teigė, kad kiekvienas naujas iššūkis jį tik dar labiau skatina eiti pirmyn.

M.Kalniečiui atlikta nesunki operacija

Vakar į „Žalgirio” treniruotes jau įsitraukė ir Paulius Jankūnas. Mantui Kalniečiui sezono startas atidedamas maždaug dviem savaitėms – grįžus iš Japonijos jam teko išoperuoti supūliavusį kojos pirštą.

Rytoj Kauno komanda jau išskrenda į turnyrą Prancūzijoje. Manoma, kad ten prie komandos prisijungs dar du „Žalgirio” legionieriai – kroatas Markas Popovičius ir suomis Hanas Motola, šiuo metu su savo šalių rinktinėmis dalyvaujantys 2007 metų Europos čempionato atrankos varžybose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.