Liberalcentristai: prarasta valdžia socialliberalams „atvėrė” akis

Seimo Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos nebestebina, kad kai kurioms partijoms supratimas apie tai kas vyksta Vyriausybėje ateina tik tada, kai jos atstovai palieka šią instituciją – t.y. praradus valdžią. Taip, liberalcentristai vertina ir šiandieninę, itin pavėluotą, socialliberalų kritiką Vidaus reikalų ministerijai, kuri neva turi problemų dėl pasirengimo Lietuvai prisijungti prie Šengeno sutarties.

„Prieš ką nors kaltindami ar kritikuodami socialliberalai bent jau padorumo dėlei prisipažintų, kad dėl susidariusios padėties yra kalti ir patys. Juk Valstybės kontrolės ataskaita yra atlikta būtent už tą laikotarpį, kuomet socialliberalai buvo valdančioje daugumoje, turėjo savo atstovus Vyriausybėje. Tačiau tuomet problemų nebuvo. Praregėta, tik atsidūrus opozicijoje. Todėl kaltinti naują ministrą, už jo pirmtako klaidas yra mažų mažiausiai nesąžininga”, – teigia Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Algis Čaplikas.

Liberalcentristai atkreipia dėmesį, kad Valstybės kontrolės ataskaita dėl Šengeno įgyvendinimo darbų eigos atlikta iki 2006m. birželio 20 dienos t.y. likus daugiau nei mėnesiui iki tol kol Vidaus reikalų ministru buvo paskirtas liberalcentristas Raimondas Šukys. Dar daugiau, per pirmąjį darbo mėnesį naujoji Vidaus reikalų ministerijos vadovybė sugebėjo padaryti kelis kartus daugiau darbų nei ankstesnioji per metus.

„Jei iki 2006m birželio 20 dienos , kaip konstatuoja Valstybės kontrolė buvo panaudoti tik 3 procentai Šengeno priemonei numatytų lėšų, tai šiuo metu jų panaudota jau 4 kartus daugiau – 14 procentų, už daugiau nei 86 mln. litų”, – pastebi A.Čaplikas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.