„Rokiškio sūris” dairosi įsigijimų, žada pernykščio dydžio dividendus

Viena didžiausių pagal pajamas Lietuvos pieno perdirbimo bendrovių „Rokiškio sūris” dairosi įmonių įsigijimų bei žada akcininkams išmokėti pernykščio dydžio dividendus.

„Rokiškio sūrio” finansų direktorius Antanas Kavaliauskas pirmadienį bendrovės pristatyme investuotojams teigė, jog yra pora pasiūlymų dėl įsigijimų Latvijoje bei Estijoje.

„Šiuo metu Latvijoje nemažai pieno perkame, galbūt plėsimės ir ten”, – sakė A. Kavaliauskas.

„Rokiškio sūrio” vadovai maždaug prieš pusantrų metų buvo prabilę apie planus įžengti į Ukrainos rinką ir joje galbūt įsigyti vieną didžiausių pieno perdirbimo įmonių. Tačiau jau šių metų gegužę „JT Naujienoms” teigta, kad tokių planų nebėra.

Apie pieno perdirbimo bendrovių konsolidaciją kaskart užsimena ir kiti rinkos žaidėjai. „Pieno žvaigždžių” valdybos pirmininkas taip pat ne kartą yra minėjęs, kad bendrovės plėtra ateityje neabejotinai susijusi arba su konsolidacija arba kitų įmonių įsigijimu.

„Rokiškio sūrio” finansų direktorius pirmadienį sakė, jog, jei vyktų konsolidacija ir tam reikėtų papildomų pinigų, būtų galvojama apie savų akcijų pardavimą.

Praėjusių penktadienį bendrovė po oficialaus pasiūlymo įgyvendinimo padidino turimą savų akcijų paketą iki 10 procentų. Per oficialų pasiūlymą „Rokiškio sūris” supirko 1,74 proc. savų akcijų, už vieną mokant po 50 litų, o iš viso už savo akcijas sumokėjo 4,129 mln. litų.

„Rokiškios sūrio” finansų direktorius taip pat tikino, kad iš šiemet gauto pelno akcininkai gali tikėtis praėjusių metų dydžio dividendų.

Iš 2005 metais gauto pelno Rokiškio įmonė dividendams skyrė 10,276 mln. litų, arba 2,36 lito akcijai.

„Rokiškio sūris” šiemet per aštuonis mėnesius, preliminariais duomenimis, gavo 327,811 mln. litų konsoliduotų pajamų – 16,2 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

A. Kavaliausko teigimu, panašų pardavimų augimą planuojama išlaikyti iki metų pabaigos, o ateinančiais metais bus siekiama pardavimus didinti bent po 10 proc. kasmet.

Pirmąjį šių metų pusmetį bendrovė uždirbo 4,696 mln. litų konsoliduoto neaudituoto ikimokestinio ir grynojo pelno – 25,6 proc. mažiau nei pernai tuo pat metu.

Per visus 2006 metus „Rokiškio sūris” planuoja gauti 30,5 mln. litų konsoliduoto grynojo pelno – 45,2 proc. daugiau nei pernai, bei pasiekti 502 mln. litų pardavimus – 6,1 proc. didesnius. Ar bus sumažinta 2006 metų pelno prognozė, paaiškės po „Rokiškio sūrio” trijų ketvirčių rezultatų paskelbimo – juos numatoma paskelbti spalio 30 dieną.
Tradiciškai pieno perdirbimo įmonės per trečiąjį ir ketvirtąjį ketvirčius pasiekia didžiausius pardavimus ir gauna daugiausiai pelno.

Pernai „Rokiškio sūris” uždirbo 21 mln. litų konsoliduoto grynojo pelno – 24,3 proc. mažiau nei užpernai, grupės konsoliduota apyvarta buvo 473,118 mln. litų – 4,8 proc. didesnė.

Pieno perdirbimo įmonę kontroliuoja bendrovės vadovų įsteigtas „Pieno pramonės investicijų valdymas” (PPIV) ir „Rokiškio sūrio” vadovas Antanas Trumpa. Šių metų birželio pabaigoje PPIV, kurio 74,86 proc. valdo A. Trumpa, kartu sus susijusiais asmenimis turėjo 48,01 proc. „Rokiškio sūrio” akcijų ir 52,34 proc. balsų.

„Rokiškio sūrio” akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.