„Būsiu nepiktas, bet griežtas arbitras”

Į mokyklas grįžusiems moksleiviams LTV paruošė staigmeną – praėjusį sekmadienį eteryje startavo nauja laida „Mažųjų žvaigždžių ringas”. Ją veda dainininkas Deivis, o šio „Ringo” nugalėtojas kitąmet atstovaus Lietuvai „Jaunimo Eurovizijoje”.

Anksčiau „Mažųjų žvaigždžių valanda” vadintas „Mažųjų žvaigždžių ringas” šį sezoną taps azartiškesni. Pasak laidos prodiuserio Jono Vilimo, kiekvieną sekmadienio rytą (10.30 val.) moksleiviai nuo 7 iki 15 metų dainuodami rungsis tarpusavyje.

Laidos metu iš septynių dalyvių komisija išrinks vieną verčiausią dalyvauti pusfinaliuose. Žiūrovai laidos metu taip pat galės balsuoti už jiems patikusius dainininkus. Susumavus kelių laidų rezultatus, daugiausiai balsų surinkęs dalyvis ar vaikų grupė gaus kelialapį į pusfinalį, kur ir vėl rungsis dėl pagrindinio prizo – žiūrovo bilieto į vaikų „Euroviziją” Suomijoje. Laimėtojas paaiškės prieš pat Kalėdas.

Antrąjį sezono pusmetį „Mažųjų žvaigždžių ringe” bus kovojama dėl kelialapio į „Jaunimo Euroviziją”, kurioje Lietuva kitąmet dalyvaus pirmąkart. Sezono pabaigoje vėlyvą pavasarį paaiškės, kas lips į didžiąją mažosios „Eurovizijos” sceną atstovauti mūsų šaliai.

Ką apie savo naująjį amplua mano Deividas Norvilas ir ar padės jis mažiesiems „kautis” „Ringe”, su dainininku kalbėjome prieš naujosios laidos filmavimą.

Ar ankstesnį sezoną žiūrėjote Andriaus Bialobžeskio vedamą „Mažųjų žvaigždžių valandą”?

Be abejo. Tik negalėčiau pasigirti, jog mačiau labai daug laidų. TV ekrane išvydęs dainuojantį „kliacką”, visada prisėdu prie televizoriaus ilgesniam laikui.

Patinka dainuojantys „kliackai”?

Žinoma. Jie – patys natūraliausi. Viską daro paprastai ir, regis, dėl nieko neišgyvena. Ne taip kaip vyresnėliai.

Matydamas dainuojančius vaikus, gal prisimenate ir savo vaikystę? Kyla sentimentai tiems laikams, kai nedrąsiai lipote ant scenos?

Muzikuoti ir lipti ant scenos pradėjau 14-15 metų, todėl sentimentų savo praeičiai, žiūrėdamas į dainuojančius vaikus, nejaučiu.

Jei dabar būtumėte „kliackas”, norėtumėte, kad tėvai jus atvestų į „Mažųjų žvaigždžių ringą”?

Žinoma. Manau, kad šiandien jauniems žmonėms siekti tikslo kur kas paprasčiau: yra realybės šou, kitos į „Ringą” panašios laidos. O kas buvo mūsų laikais? Tik „Prieplauka”, apie televiziją nė nesvajojome.

Jus dažniausiai matėme LNK eteryje. Dabar dirbate LTV. Ar laisvas ir nepriklausomas kanalas nesiūlė vesti kokios nors laidos?

LNK – mano draugai, kuriems už viską esu dėkingas. Visada mielai dalyvausiu jų projektuose. Dėl mano darbo LTV jie buvo informuoti ir labai gražiai reagavo. Be to, manau, kad vaikų „Ringas” neutrali laida, negalinti niekam pakenkti.

Ar teko kada bandyti vesti laidą?

Ne kartą buvau kviečiamas į įvairias laidų vedėjų atrankas. Deja, iki šiol nebuvau nė vienai laidai tinkamas. „Mažųjų žvaigždžių ringas” – puikiai TV vedėjo karjeros pradžiai tinkanti laida.

Ar jaučiatės ramus prieš pirmąjį filmavimą?

Nė kiek nesijaudinu ir nė neabejoju, kad viskas bus gerai. Nors man keliami reikalavimai nėra dideli, manau, kad galiu duoti daugiau nei laidos rengėjai tikisi.

Ką turite galvoje sakydamas, jog galite duoti daugiau?

Nesiruošiu būti „susireikšminusiu” vedėju. Būsiu savimi ir vesiu laidą taip, kad visiems būtų linksma.

O mažiesiems dainorėliams padėsite dainuoti?

Būtinai. Darysiu viską ir tikrai nebūsiu „tas – piktasis”. Net ir laidos rengėjams sakiau, jog būsiu ne tik laidos vedėjas, bet ir nepaperkamas (akcentuoju tai) arbitras, – juokiasi. – „Ringe” lemiamas žodis bus mano.

Vaikai į nesėkmes skaudžiai reaguoja. Nė neabejoju, jog nepatekusieji į pusfinalį ašaros. Ką darysite tada? Saldainiais atsipirksite?

Kaip nors reikės suktis iš situacijos… – juokiasi.

Daugelis laidų vedėjų skundžiasi, kad TV atima iš jų asmeninį laiką.

Manau, jog man taip neatsitiks. Laida filmuojama šeštadienio rytais 2-3 valandas. Pradžioje buvo svarstoma galimybė laidą daryti tiesioginę. Labai tuo apsidžiaugiau, tačiau vėliau viskas pasikeitė. Man būtų smagiau, kad viskas vyktų tiksliai pagal sekundes. Dabar filmavimas gali ir užsitęsti.

Kodėl jauni žmonės veržiasi į TV?

Aš niekur nesiveržiu. Jau antri metai, kai mane kviečia dirbti kuriame nors TV projekte.

Ar norėtumėte, kad vaikai į jus kaip į dainininką lygiuotųsi?

Tai nėra mano tikslas. Esu savikritiškas ir vaikams atsakyčiau, jog man gyvenime dar labai daug dalykų reikia pasiekti, kad galėčiau būti jų autoritetas.

Kaip manote, ar muzikines laidas televizijose turėtų vesti tik dainininkai?

Manau, kad tai ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl pasirinko mane. Esu ne tik dainininkas, bet ir Muzikos akademijos I kurso magistrantas.

Koks turėtų būti jaunasis atlikėjas, kad sėkmingai galėtų atstovauti Lietuvai „Jaunimo Eurovizijoje”?

Jei įprastinėje „Eurovizijoje” ant scenos gali būti 6 žmonės, čia leidžiama 8. Nežinau, ar tai tikslus reikalavimas, bet tekstas, muzika turi būti sukurti vaiko, o daina atliekama gimtąja kalba.

Ar specialiai studijavote „Jaunimo Eurovizijos” reikalavimus?

Laidos „šeimininkas” turi žinoti, kas vyksta ir dėl ko kovojama jo laidoje. Todėl intensyviai klausinėjau laidos rengėjų, kaip viskas turi vykti. Nenoriu „grybauti” jau pirmoje laidoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "„Būsiu nepiktas, bet griežtas arbitras”"

  1. ziurovas

    „nepaperkamas” arbitre pasišiukšlinai jau pirmoje laidoje. Gėda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.