Moterų lyga – be „LKKA-Kauno”

Lietuvos moterų krepšinio lygoje permainų metas – vietoj „LKKA-Kauno” ekipos pirmenybėse gali debiutuoti Latvijos čempionių komanda

Kitą sezoną Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) rungtyniaus tik penkios komandos iš Lietuvos. Spalio 14 dieną prasidėsiančiose LMKL pirmenybėse neketina dalyvauti „LKKA-Kauno” ekipa. Ją gali pakeisti Latvijos čempionės Rygos „Avantis/Turibos” krepšininkės.

Trūksta žaidėjų

Pasak LMKL direktorės Audros Ginelevičienės, pageidavimą dalyvauti čempionate yra pareiškusios šešios komandos: Vilniaus TEO ir „Lintel 118”, Kauno „Laisvė”, Marijampolės „Arvi”, Klaipėdos „Lemminkainen” ir „Avantis/Turiba”.

Šiame sąraše nėra „LKKA-Kauno” komandos. Kitąmet antroji Kauno ekipa ketina dalyvauti tik Lietuvos moterų krepšinio A lygos (LMKAL) čempionate ir Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmenybėse. Pasak vyriausiosios „LKKA-Kauno” ekipos trenerės Rasos Kreivytės, vasarą jos komandą paliko trys pagrindinės žaidėjos: vidurio puolėja Jurga Budrytė, gynėja Rasa Žemantauskaitė ir puolėja Justina Jokubauskaitė.

„Pagrindinių žaidėjų pakeisti neturime kuo – kai kurios krepšininkės baigė mokslus ir išvyko į užsienį, o šiais metais pajėgių krepšininkių į akademiją neįstojo”, – situaciją nušvietė Kreivytė. Ji teigė, kad neturėdama pajėgios vidurio puolėjos bei kelių jai pagelbėti galinčių krepšininkių, Kauno ekipa būtų LMKL pirmenybių autsaiderė. „Tik su vidutiniokėmis žaidėjomis LMKL senbuvėms nepasipriešintume, todėl čempionate dalyvauti tikrai neketiname”, – sakė Kreivytė.

Latvės braunasi į LMKL

„Gavome Latvijos klubo prašymą priimti į čempionatą. Jie to labai nori, deda daug pastangų”, – sakė Ginelevičienė. Ji teigė, kad kaimyninės šalies čempionės norėtų turėti daugiau aukšto lygio varžybų, o šį norą Ginelevičienė palaiko: „Manau, Latvijos komandai atėjus į LMKL tik pagerėtų mūsų čempionato kokybė, o rungtynės taptų įdomesnės žiūrovams”.

Pirmadienį per LMKL valdybos posėdį bus svarstoma, ar priimti į LMKL čempionatą Latvijos čempionių ekipą. Nuo lygos valdybos narių sprendimo priklausys ir čempionato nuostatai. „Galiu patikinti, kad Lietuvos čempionės bus tikrai nustatytos”, – sakė Ginelevičienė, paklausta apie būsimo čempionato formatą.

Šiaulietės neryžtingos

LMKL direktorė tikino, kad 2006-2007 metų sezoną beveik visos LMKL ekipos pasitinka sustiprėjusios: Marijampolės „Arvi” deda labai daug pastangų tiek komplektuodama ekipą, tiek vadybiniuose reikaluose. Marijampolės ekipa nori sėkmingai kovoti su TEO, todėl ji stiprina ekipą. Pagal žaidėjas itin įdomiai turėtų atrodyti ir Kauno „Laisvės” ekipa”.

Ginelevičienė vasarą bendravo su Šiaulių ir Panevėžio miestų krepšinio komandomis ir tikėjosi, kad artėjančiame LMKL čempionate nuspręs dalyvauti bent viena jų. Vis dėlto šiauliečių neryžtingumas LMKL direktorę nuvylė: „Dar birželio mėnesį vykusiame lygos valdybos posėdyje nutarėme suteikti Šiaulių klubui šiltnamio sąlygas, todėl man nesuprantama šio miesto komandos bei sporto vadovų baimė. Trečius metus susitinku su Šiaulių miesto sporto vadovais, bet sprendimo dalyvauti pirmenybėse jie priimti vis nesiryžta. Šiauliai turi sporto bazę, komandą, miestą. Nemanau, kad tokie miestai kaip Šiauliai ar Panevėžys negali turėti komandos aukščiausiojoje lygoje”, – piktinosi Ginelevičienė. Šiaulių sporto vadovai LMKL pirmenybėse dalyvauti nesiryžo dėl baimės smarkiai pralaimėti rungtynes lygos lyderėms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.