Vyresnių tėvų atžaloms – didesnė autizmo sindromo rizika

Vaikams, kurių tėvui 40 ir daugiau metų, dažniau gali pasireikšti autizmo sindromas. Taip nutinka dėl tam tikros genų mutacijos ar kitų genetinių pokyčių.

Tyrimas, kurį atliko Niujorko ir Londono medicinos bei psichiatrijos specialistai, parodė, kad vyresnis tėvų amžius gali būti faktorius, dėl kurio vaikams pasireiškia autizmas.

Mokslininkai stebėjo tūkstančius vaikų, gimusių Izraelyje 1980m. Visi dalyvaujantys tyrime buvo patikrinti, kai jiems sukako 17 metų ir registruojami bet kokie psichiniai pokyčiai.

Tų, kurių tėvui buvo per 40 metų, rizika susirgti autizmu buvo 5,75 karto didesnė, nei tų, kurių tėvas buvo 30 metų ar jaunesnis. Anot tyrimo, vyresnis moterų amžius šiam sindromui įtakos neturi.

Autizmas nėra konkreti liga. Šis sindromas sukelia socialinio elgesio sutrikimus – dažnai pasikartojančius ir destruktyvius veiksmus bei protinį atsilikimą.

Pastaruoju metu sergtančių šiuo sindromu vaikų skaičius auga. JAV autizmas diagnozuojamas 50 iš 10 tūkstančių vaikų.

Naujasis tyrimas atskleidė, kad ryšys tarp tėvų amžiaus ir diagnozuojamo autizmo atvejų skaičiaus, gali būti susijęs su spermą gaminančių ląstelių mutacija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.