Vilkikas sutraiškė pakelėje stovėjusį furgoną

Ketvirtadienį Pagėgių savivaldybės ribose staigiai stabdomas vilkikas ėmė slysti šonu ir užvirto ant pakelėje sustojusios mašinos.

Nelaimė įvyko apie 11 val. Vilkyškių gyvenvietės prieigose. Posūkyje 43 metų Laimuntas Z. vairuodamas vilkiką „Scania”, priklausantį UAB „Žalvijos transportas”, staigiai stabdė. Vilkikas slystelėjo ir šonu užvirto ant kelkraštyje prieš keletą akimirkų sustojusio krovininio furgono „Volkswagen LT”.

Į Italiją 23 tonas fasuotų durpių gabenusio vilkiko vairuotojas į gyvenvietę nuo kalno važiavo 80 km/h greičiu. Tokį greitį užfiksavo parametrų skaitytuvas.

Posūkį pamatęs vyras sutriko ir ėmė staigiai stabdyti, bet jau buvo per vėlu. Šlapia asfalto danga, padengta tą patį rytą iš kito sunkvežimio išbyrėjusių miltelių, buvo slidi.

Vilkiko puspriekabė trenkėsi į kelio ženklą, kalno šlaitą ir virto.

Sutapimas, kad kaip tik šioje vietoje stovėjo Pagėgių komunalininkų furgonas. Vyrai planavo remontuoti gesti pradėjusį automobilį. Pamatę tiesiai jų link parčiuožiantį vilkiką jie spėjo pabėgti – taip išvengta tragiškų pasekmių.

Ant folksvageno užvirtusi puspriekabė ir krovinys tiesiog sutraiškė jo kabiną.

Į avarijos vietą atvykę gelbėtojai pasinaudodami išbirusiomis durpėmis surinko išsiliejusį dyzeliną ir padėjo iškrauti likusį krovinį. Puspriekabė ant ratų pastatyta į pagalbą pasitelkus kraną.

Policijos pareigūnų teigimu, šiame posūkyje eismo nelaimių įvyksta kone kiekvieną mėnesį. Neseniai čia avariją patyrė pienvežis, prieš tai – televizorius vežęs rusų vilkikas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.