„Nusikaltėlis kūdikio veidu” (Little Man)

Broliai Wyansai su trenksmais įsiveržė į kino industriją, kai 1996 m. parašė scenarijų ir suvaidino kuklaus biudžeto komedijoje ilgiausiu pasaulyje pavadinimu „Don’t Be Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood”. Vėliau jie įtvirtino savo reputaciją parodijų komedija „Pats baisiausias filmas”, sukūrė jos sėkmingąjį tęsinį ir pradėjo ieškoti naujų originalių idėjų. 2004-siais kino teatruose jau pasirodė komedija „Operacija: Baltosios pupytės”, kurioje du juodaodžiai FTB agentai apsimeta gražuolėmis manekenėmis. Kino kritikai linksmosios trijulės filmus visuomet sumala į miltus, tačiau jie nekreipia dėmesio į karčius žodžius, nes puikiai žino, kad turi daug gerbėjų ne tik Amerikoje. Pavyzdžiui, Lietuvoje „Operacija: Baltosios pupytės” surinko net 163 tūkst. Lt pajamas ir tapo 2004-ųjų rudens sezono atradimu.

Naujausias jų kūrinys taip pat išsiskiria ypač keista idėja ir žada didelę dozę nešvankaus humoro. Per daugelį metų broliai Wyansai jau išrado tobulą bendradarbiavimo formulę ir draugiškai pasiskirsto pareigomis. Visi kartu parašo scenarijų ir ieško finansavimo, o po to Keenenas Wyansas sėda ant režisieriaus kėdės ir vadovauja kūrybiniam procesui, o 13 metų jaunesni už jį Shawnas ir Marlonas atlieka pagrindinius vaidmenis.

Vaikų dar neturintis verslininkas Darylas Edvardsas (akt. Shawnas Wyansas) beprotiškai trokšta tėčiu, bet jo žmona Vanesa (akt. Kerry Washington) sėkmingai kopia karjeros laiptais reklamos agentūroje ir kol kas negali skirti laiko motinystės atostogoms. Nelaimingam vyrukui belieka tik svajoti ir įsivaiduoti, kaip jis elgtųsi sulaukęs sūnaus. Bet vieną gražią dieną likimas Darylui pasiunčia išbandymą. Vaikščiodamas miesto parku jis netyčia suranda nedrausmingos mamos paliktą vaikelį ir parsineša mažylį namo. Darylas neabejodamas nusprendžia pradėti įvaikinimo procedūrą, o mylimoji Vanesa visiškai neprieštarauja tokiam geranoriškam sumanymui.

Tačiau žaisliukus ir pampersus pradėję pirkti jaunieji sutuoktiniai nė neįtaria, kad tapo įžulaus sąmokslo aukomis, o jų vaikelis yra ne kas kitas, bet liliputas aferistas kūdikio veidu. Apsukrusis apsimetėlis Kalvinas Simsas (akt. Marlonas Wyansas) turi patyrusio papuošalų vagies reputaciją ir ne kartą sėdėjo kalėjime už savo juoduosius darbelius. Jis jau buvo apsisprendęs atsikratyti kriminalinės praeities, bet nesugebėjo atsispirti garsaus gangsterio pasiūlymui pavogti 100 tūkst. JAV dolerių vertės Karalienės brangakmenį. Kai kruopščiai suplanuotai operacijai iškilo netikėta grėsmė, tai nusikaltėlis akimirksniu sumąstė jau pagrobtą papuošalą įmesti į atsitiktinai sutiktos praeivės marketingo specialistės Vanesos rankinuką.

Būtent dėl šios priežasties Kalvinas ryžosi apmulkinti geraširdį Darylą, pasinaudoti jo didžiausia silpnybe, apsimesti kūdikiu ir patekti į namus, kuriuose dabar yra trokštamiausias deimantas. Tačiau surasti jį nebus taip lengva ir paprasta, kaip vagišius aferistas naiviai tikėjosi. Kalvinui teks iškęsti tikrą pragarą kūdikio lovytėje, o didžiausia kliūtimi taps rūpestingasis Darylas, kuris nori mylimai žmonai, jos giminaičiams ir savo draugams įrodyti, kad gali būti pats geriausias tėtis visame pasaulyje.

„Nusikaltėlis kūdikio veidu” (Little Man) 2006 m. JAV Komedija
Režisierius: Keenenas Ivory Wayansas.
Aktoriai: Shawnas Wayansas, Marlonas Wayansas, Tracy Morganas, Kerry Washington, Chazzas Palminteri, Lochlyn Munro, Johnas Witherspoonas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.