Š.Jasikevičius pasiryžęs suspindėti NBA

Šarūnas Jasikevičius laikomas didvyriu bent dviejose šalyse.

Šią vasarą jis vedė plačiai pagarsėjusią Izraelio gražuolę, pristatė savo vardu pavadintus sportinius batus, o sirgaliai jo garbei sukūrė tris interneto svetaines.

Bet kitoje Atlanto pusėje Lietuvos krepšininkas tebelieka atsarginis įžaidėjas, kurio debiutas NBA nuvylė ne vieną „Indiana Pacers” komandos aistruolį.

Kirtęs Atlantą, Š.Jasikevičius iš dievaičio gali pavirsti tuščia vieta. Kad taip vėl neatsitiktų, jis Indianapolyje turės iš naujo įrodyti, už ką Europoje buvo laikomas populiariausiu krepšininku.

Rengsis sunkesniam sezonui

Prieš metus Š.Jasikevičius sėkmingai startavo NBA varžybose, per pirmus 16 mačų pataikydamas 25 tritaškius iš 49 (51 proc.) ir patekdamas į naujokų rinktinę lygos Visų žvaigždžių renginyje.

Tačiau po to lietuvio žaidimas ėmė strigti. Balandį gynėjo taiklumas siekė vos 26 proc., o per atkrintamąsias varžybas jis beveik nepakildavo nuo atsarginių suolo.

Pirmąjį sezoną NBA Š.Jasikevičius baigė su 7,3 taško vidurkiu, tritaškius mesdamas 36 proc. taiklumu. Nors pagal baudų pataikymą (91 proc.) visoje NBA jis buvo trečias, statistikos dešimtukuose lietuvio pavardės nebuvo – baudas jis metė pernelyg retai.

Nesėkminga sezono pabaiga pritemdė Š.Jasikevičiaus debiutą.

„Sau įrodžiau, kad galiu žaisti NBA. Tiesiog visą čempionatą turiu daryti tai, ką dariau per pirmąsias 50 rungtynių.

Turiu pasirengti sunkesniam sezonui. Europoje jis ilgesnis, bet ne toks varginantis kaip NBA”, – JAV žiniasklaidai sakė Š.Jasikevičius.

Gali tikėtis įžaidėjo vaidmens

Ženklų, kad kitame sezone lietuvio vaidmuo „Pacers” komandoje bus svarbesnis, yra.

Indianapolio klubas išmainė įžaidėją Anthony Johnsoną, kurio šešėlyje buvo atsidūręs Š.Jasikevičius. Tiesa, „Pacers” papildė dar keli nauji gynėjai.

Š.Jasikevičius puikiai rungtyniavo, kai NBA varžybas pradėjo starto penkete įžaidėjo pozicijoje. Tačiau taip buvo tik 4 kartus.

„Pacers” treneris Rickas Carlisle’as lietuvį bandė kaip atakuojantįjį gynėją, bet šioje pozicijoje Š.Jasikevičiui žaisti nesisekė.

Pagal dabartinę ekipos sudėtį, treneris vėl galės leisti Š.Jasikevičiui rungtyniauti tik kaip įžaidėjas.

„Ar Šarūnas yra svarbi mūsų komandos dalis? Be abejo. Jis sugeba padaryti nepaprastus dalykus, o mums to ir reikia.

Nenoriu, kad jis būtų nuolatinis atsarginis žaidėjas. Galbūt jis pradės varžybas starto penkete”, – kalbėjo R.Carlisle’as.

L.Birdas tebetiki lietuviu

Vasarą buvo pasigirdę kalbų, kad Š.Jasikevičius norėtų grįžti į Tel Avivo „Maccabi”, bet lietuvis gandus paneigė.

„Norėčiau palikti savo pėdsaką NBA. Tai vienintelis dar nepasiektas mano tikslas”, – pažymėjo Lietuvos krepšininkas.

Amerikoje irgi sklandė gandai, jog Š.Jasikevičius gali būti iškeistas. Galbūt į kurį nors naujokų biržos antrojo rato žaidėją.

„Pacers” generalinis vadybininkas Donnie Walshas tokias šnekas iškart nutildė: „Tai visiška nesąmonė. Jis sugrįš ir žais pas mus”.

Klubo prezidentas Larry Birdas, labiausiai prisidėjęs, kad „Pacers” prisiviliotų Š.Jasikevičių, nemano suklydęs, kai lietuviui pasiūlė trejų metų 12 mln. dolerių kontraktą.

„Šie metai jam bus kitokie. Šarūnui pakanka meistriškumo, kad galėtų žaisti NBA”, – neabejojo L.Birdas.

Vasarą krepšiniui laiko neliko

Šią vasarą Š.Jasikevičius nusprendė neatstovauti Lietuvos rinktinei pasaulio čempionate Japonijoje. Pagrindinė tokio sprendimo priežastis – vestuvės su Izraelio modeliu ir aktore Linor Abargil.

Liepos pradžioje pora surengė du pokylius – Ispanijoje ir Izraelyje. Ceremonijoje netoli Tel Avivo dalyvavo apie 500 svečių.

Liepą Lietuvoje buvo pristatyti „Adidas” pagaminti Š.Jasikevičiaus vardiniai sporto batai.

Sieks susigrąžinti sirgalius

Daugybę sirgalių Europoje turintis Š.Jasikevičius tikisi, kad jam pavyks palenkti ir Amerikos krepšinio mėgėjų simpatijas. Ne tik sau, bet ir „Pacers” komandai po nesėkmingo praėjusio sezono.

„Apie Indianos aistruolius buvau girdėjęs daug gera, tačiau per atkrintamąsias varžybas bilietai į mūsų rungtynes nebuvo išpirkti, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Komanda prarado ryšį su sirgaliais, todėl geru ir išradingu krepšiniu turime juos susigrąžinti”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.