W.A.Mozarto „Requiem” terorizmo aukoms atminti

Kauno valstybinis muzikinis teatras naująjį 66-ąjį sezoną pradeda kiek netradiciškai – W.A.Mozarto mišiomis „Requiem”.

Monumentalusis didžiojo muzikos genijaus kūrinys yra skiriamas terorizmo aukoms atminti.

Legendine sukūrimo istorija intriguojantis W.A.Mozarto šedevras Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje skambės rugsėjo 10 d. 19 val., o Vilniuje – tragiškai atmintin įsirėžusios rugsėjo 11-osios vakarą Šv. Kotrynos bažnyčioje, 19 val. Šios akcijos rengėjai tikisi, kad gedulingosios mišios sutelks klausytojus minčiai apie teroro aukų beprasmybę, skatins bandyti suvokti šios dramatiškos nūdienos aktualijos priežastis. Nepakartojama W.A. Mozarto muzikos didybė, tuo pačiu primins ir žmogiškosios esybės gležnumą prie amžinybės slenksčio.

„Requiem” atliks Kauno valstybinio muzikinio teatro choras (vyr. chormeisteris Ramūnas Tilvikas) ir simfoninis orkestras (vyr. dirigentas Julius Geniušas)

Kauno berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis” (vad. K.Plančiūnas), Kauno muzikinio teatro solistai: Nomeda Vilkanauskaitė, Rūta Zaikauskaitė (Kaune), Rita Preikšaitė (Vilniuje), Algirdas Janutas, Tomas Ladiga. Monumentalųjį kūrinį paruošti ir diriguoti pakviestas žymus Rusijos menininkas, dirigentas Aleksandras Sladkovskis (Rusija).

Dirigentas neblogai žinomas Kauno melomanams, jis jau penktus metus iš eilės atvyksta dalyvauti tarptautiniame festivalyje „Operetė Kauno pilyje”, o dabar štai mielai sutiko dalyvauti garbingoje meninėje akcijoje paruošti didingąsias mišias terorizmo aukų paminėjimui.

Aleksandras Sladkovskis yra Sankt-Peterburgo N.Rimskio-Korsakovo konservatorijos auklėtinis, Dirigento repertuare daugybė įvairių žanrų ir stilių kūrinių: operos baletai, simfonijos, pramoginė muzika, šiuolaikinė rusų kompozitorių muzika. A.Sladkovskis keletą metų buvo seniausios Sankt-Peterburgo profesinės muzikos įstaigos Akademinės kapelos vyriausiasis dirigentas. Jis dėsto Sankt-Peterburgo N.Rimskio-Korsakovo konservatorijoje, yra simfoninio dirigavimo katedros vedėjas. 2005 m. jam suteiktas Rusijos nusipelniusio artisto garbės vardas.

Pastaraisiais metais jį sieja glaudūs ryšiai su Maskva, šiuo metu jis yra nacionaliniо Rusijos orkestrо (jo vadovas Michailas Pletniovas, Lietuvoje labiau žinomas kaip pianistas), ir orkestro „Naujoji Rusija” (jo vadovas yra garsusis Jurijus Bašmetas) dirigentas . Jau keletą metų A.Sladkovskis kviečiamas rengti koncertines programas daugelyje Europos šalių.

Kauno valstybinio muzikinio teatro choras ir orkestras W.A.Mozarto „Requiem” atliks pirmą kartą, o štai berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis” šį kūrinį jau yra įtraukę į savo koncertinę praktiką ir, kaip sako choro vadovas K.Plančiūnas, W.A.Mozarto muzikos didybė jauniesiems dainininkams suteikia ypatingų išgyvenimų ir emocijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "W.A.Mozarto „Requiem” terorizmo aukoms atminti"

  1. !!!

    nerealus koncertas buvo!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.