Portugalijos futbolo klubai gali būti pašalinti iš UEFA Čempionų lygos

Kai kuriems Europos futbolo klubams gali sumažėti varžovų UEFA Čempionų lygoje. Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) patvirtino, kad gali pašalinti iš turnyro Lisabonos „Benfica”, „Sporting” ir ekipas, rašo manchestereveningnews.co.uk.

Portugalijos „Gil Vicente” klubas civiliniame teisme iškėlė ieškinį šalies futbolo federacijai (FPF), nes praėjusiame sezone buvo išmesttas į žemesnę lygą.

„Šių Portugalijos klubų pašalinimo iš turnyro galimybė egzistuoja ir yra svarstoma. Aišku tai, kad yra rimtų nesutarimų tarp „Gil Vincente” klubo ir Portugalijos futbolo federacijos. Todėl paprašėme FPF patiems arba su FIFA pagalba išspręsti ginčą. Tam jie turi laiko iki spalio 14 dienos. Po to, mes būsime priversti imtis kraštutinių priemonių. Vienų jų – FPF pašalinimas iš FIFA, kuris reiškia, kad kol galios sprendimas, Portugalija negalės žaisti jokių tarptautinių rungtynių”, – teigė FIFA spaudos atstovas „PA Sport”.

F grupės rungtynės vyks spalio 13 dieną: „Benfica” ekipa žais su „FC Copenhagen”, Škotijos čempionai „Celtic” apsilankys „Old Trafford” stadione, kur juos priims „Manchester United”.

Nuo FPF sprendimo priklausys, ar Portugalijos futbolo rinktinei ir klubams bus leista dalyvauti FIFA rengiamose rungtynėse.

UEFA patvirtino, kad Portugalijos „Porto” klubas, esantis G grupėje kartu su Londono „Arsenal”, Maskvos CSKA, ir „Hamburg” bei Lisabonos „Sporting” ekipa (B grupė – Milano „Inter”, Miuncheno „Bayern”, Maskvos „Spartak”) taip pat gali būti pašalintos iš UEFA Čempionų lygos.

Europos futbolo vadovai svarsto galimybes, kokiomis komandomis būtų galima pakeisti pašalintus Portugalijos klubus. Tačiau dėl laiko trūkumo greičiausiai bus priimtas sprendimas, kad B, F ir G grupės bus sudarytos iš trijų komandų.

„Jei FIFA nuspręs pašalinti iš UEFA Čempionų lygos FPF su visais klubais, tai neišvengiamai turės įtakos numatytai varžybų tvarkai. Tačiau UEFA irgi ieško išeičių iš šios situacijos. Vienas sprendimų – žaisti tik 2 komandoms arba nežaisti visai”, – teigė UEFA spaudos atstovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.