Tikrintojai bus griežtesni

Vandens skaitiklių tikrintojai pradės dažniau lankytis klaipėdiečių butuose.

Aptikus sugadintus skaitiklius arba neteisingai deklaruotą suvartoto vandens kiekį, žadama imtis griežtesnių nei anksčiau sankcijų.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo” Klientų aptarnavimo skyriaus viršininkė Janina Grūnovienė sakė, kad nuo šiol skaitiklius tikrins aktyviau, nes susidarė itin dideli skirtumai tarp įvadinės ir butų vandens apskaitos.

Dėl šių skirtumų bendrovė „Klaipėdos vanduo” patyrė didelius nuostolius.

J.Grūnovienė sakė, kad jeigu tikrintojai neranda buto šeimininkų, palieka jiems raštelį, kad atsilieptų per nurodytą laiką ir praneštų, kada bus galima apžiūrėti vandens skaitiklius.

Neatsiliepus dar kartą žmogui siunčiamas laiškas, įspėjantis, kad tikrintojai nori apžiūrėti vandens skaitiklius.

Tiems, kurių skaitiklių rodmenys skirsis nuo deklaruojamų, jau šį mėnesį žadama pradėti taikyti baudas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą – nuo 200 iki 400 litų.

Maža to, vagiantiems vandenį arba tiems, kurių skaitikliai buvo sugadinti ar subraižyti, pagal savivaldybės patvirtintą tvarką gali tekti sumokėti visame name susidariusį vandens rodmenų skirtumą.

Nuo šio mėnesio bus griežčiau žiūrima, ar žmonės laiku deklaravo vandens skaitiklių rodmenis.

Tiems, kurie vėluoja deklaruoti rodmenis, už suvartotą vandenį tenka mokėti tiek, kiek pagal savivaldybės patvirtintas normas moka neturintys skaitiklių.

J.Grūnovienė sakė, kad anksčiau už vandenį pagal savivaldybės numatytą normatyvą sumokėti tekdavo tik daugiau kaip du mėnesius pavėlavusiems deklaruoti skaitiklių rodmenis.

Dabar už vandenį bus suskaičiuota tiek pat, kiek ir neturintiems vandens skaitiklių, ir tiems, kurie rodmenis pavėlavo deklaruoti vos mėnesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.