Ar bendrovės išlaidos yra priskiriamos šių darbuotojų pajamoms?

– Ar bendrovės išlaidos, patirtos dėl darbuotojų, kurių darbas yra kilnojamojo pobūdžio, nuvežimo į nenuolatinę darbo vietą ir gyvenamojo ploto nuomą, yra priskiriamos šių darbuotojų pajamoms?

– Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 2 straipsnio 15 dalyje įtvirtintas pajamų natūra apibrėžimas. Tai neatlygintinai, mainais arba lengvatine kaina (konkrečiam gyventojui dėl tam tikrų interesų ar sandorių įtakos nustatyta mažesne negu tikroji rinkos kaina) gautas nuosavybėn arba naudoti (neįgyjant nuosavybės teisės) turtas arba gautos paslaugos, taip pat kita gauta nauda (jei naudos davėjas turėjo tikslą naudą duoti konkrečiam asmeniui), kai gauto turto, paslaugų ar kitos naudos ekvivalentas pinigine išraiška pagal GPMĮ nuostatas būtų priskiriamas pajamoms.

Kadangi išlaidas bendrovė patiria dėl vykdomos veiklos pobūdžio ir šiuo atveju neturi tikslo duoti naudą konkrečiam asmeniui, todėl už darbuotojų nuvežimą į nenuolatinę darbo vietą ir laikiną jų apgyvendinimą toje vietovėje atliekamo darbo metu bendrovės sumokėtos sumos nepripažįstamos šių gyventojų pajamomis, gautomis natūra ir nėra pajamų mokesčio objektas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Specialistai konsultuoja su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.