Atminties labirintai

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras ir LFS Klaipėdos skyrius tęsia projektą „Erozija”. Šį penktadienį (rugsėjo 8 d. 18 val.) atidaroma aštuntoji projekto paroda „Atmintis”. Paroda veiks iki rugsėjo 30 d.

Parodoje pristatomi jaunesnės kartos, bet aktyviai dirbančių menininkų: Jurgitos Remeikytės, Gyčio Skudžinsko, Siri Harr Steinvik (Norvegija) ir Igno Krunglevičiaus, tandemo darbai. Tarp šių autorių įsiterpia bene žinomiausias šiandienos Klaipėdos fotografas Remigijos Treigys, kuris padedamas sūnaus Mykolo, atsiskleis visiškai netikėtai daugeliui parodos lankytojų.

Šįkart visus parodos darbus siejanti tema – praeities ir dabarties sankirta, menininkai žiūrovus vedžios asmeninės ar kolektyvinės atminties labirintais. Parodos autoriai gana skirtingai traktuoja žmogaus gebėjimą prisiminti ar užmiršti. Kiekvienas kūrinys – tai individuali autorinė šio fenomeno interpretacija.

Jurgitos Remeikytės fotoobjektai „Atminčiai” – personalizuotas ir labai intymus žvilgsnis į praeitį. Gytis Skudžinskas laiko distanciją traktuoja kaip praeitį, herojišką patirtį. Norvegas Siri Harr Steinvik drauge su Ignu Krunglevičiumi žvelgia į bendruomenės atmintį, visuomenėje priimtus ritualus, kurie neleidžia pamiršti praeities įvykių. Klaipėdietis Remigijus Treigys, pirmą kartą pristatantis savo kūrinį atlikta ne foto, o video kamera, „tikrina” žiūrovo atmintį tiesiog čia ir dabar, stebint nedinamišką videofilmą.

Paroda „Atmintis” yra jau paskutinė mažoji projekto „Erozija” paroda, bet lankytojų dar laukia finalinė tarptautinė projekto paroda, kuri įvyks gruodžio mėnesį trijose Klaipėdos ekspozicinėse erdvėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.