Utenoje sulaikyta didžiulė nelegalaus spirito siunta

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Vilniaus teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus (VTM PPS) pareigūnai rugsėjo 5 d. Utenoje sulaikė stambią nelegalaus spirito siuntą. Šiaulių miesto gyventojas S. S. krovininiu vilkiku į Latviją vežė apie 24 tonas nelegalaus spirito, nors krovinio dokumentuose buvo nurodyta, jog tai priedai dažams.

Sulaikyto nelegalaus alkoholio vertė viršija 700 tūkst. Lt. Tai didžiausias nelegalaus spirito krovinys šiemet sulaikytas Lietuvos muitinės pareigūnų.

Muitinės pareigūnai krovininį vilkiką „Volvo” patikrinimui sustabdė apie 11.30 val., jau beišvažiuojantį iš Utenos Latvijos kryptimi, kelyje Utena-Kupiškis.

Automašiną vairavęs šiaulietis S. S. pareigūnams teigė vežantis į Latviją priedus dažams. Tačiau muitininkai „Volvo” priekaboje rado daugybę didžiulių plastikinių talpų, kiekvienoje kurių buvo po 1000 litrų skaidraus skysčio, skleidžiančio alkoholio kvapą. Iš viso vilkiku buvo vežamos beveik 24 tonos, įtariama, nelegalaus spirito, kurio vertė preliminariais duomenimis – daugiau nei 700 tūkst. Lt. Tai didžiausia šiemet Lietuvos muitinės pareigūnų sulaikyta nelegalaus spirito siunta.

Krovininio vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms. Rytoj bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiemet MKT pareigūnai jau sulaikė (ar jų suteikta informacija padėjo sulaikyti) daugiau nei 33 tonas nelegalaus alkoholio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.