Škotai skundžiasi dėl S.Dariaus ir S.Girėno stadiono aikštės

Artėjant Lietuvos rinktinės rungtynėms su Škotija Kaune svečiai iš Didžiosios Britanijos mačo išvakarėse pasipiktino prasta S.Dariaus ir S.Girėno stadiono aikštės kokybe ir dėl jos netgi pasiskundė UEFA atstovams.

Anot škotų spaudos, atvykę į treniruotę rinktinės žaidėjai ir treneriai pamatė paviršių panašesnį į „arimą nei į futbolo aikštę su atskverbta velėna ir vos matomomis linijomis”, o saugas Nigelas Quashie teigė, kad ji „atrodo kaip motociklų trasa.”

Škotijos rinktinės strategas Walteris Smithas diplomatiškai teigė, kad „tai ne pati geriausia aikštė”, bet manoma, kad savo šalies federacijos atstovams jis papasakojo, jog ji yra pati blogiausia, kokią jis yra kada nors matęs. Kadangi po škotų turėjo treniruotis lietuviai, buvo baiminamasi, kad aikštė pavirs tikra klampyne, ir A.Hutchingsas pareiškė, jog LFF gali būti skirta bausmė nuo baudos iki taškų atėmimo, tačiau patikino, kad susitikimas įvyks.

LFF prezidentas Liutauras Varanavičius dėl prastos aikštės būklės kaltino per jos pernaudojimą, žvarbią žiemą ir antradienį pažadėjo, kad veja bus perklota: „Lietuvoje aikštės mum yra problema, nes neturime šildymo ir pavasaris buvo vėlyvas. Balandžio 1-ąją aikštė vis dar buvo įšalusi. Šį stadioną naudoja du klubai, tad yra sužaidžiama daug rungtynių. Tai yra miesto stadionas, ir federacija negali nieko padaryti. Buvo pažadėta sutvarkyti drenažo sistemą, tačiau to neįvyko, o aikštė yra prastos būklės dėl šešių dienų lietaus. Bet per naktį bus atlikti darbai, perklota bei suvoluota veja, ir rytojaus (šiandien aut.past.) vakare aikštė bus gero lygio.”

Nepaisant tokios situacijos pateisinimų neieškojo ir Škotijos trenerio asistentas Tommy Burnsas: „Tai nėra aikštė, kurią galėtum sieti su aukšto lygio varžybomis. Svarbiausia yra žaidėjams apie tai negalvoti, jie tiesiog turi eiti ir žaisti. Neseniai aikštė buvo daug naudojama, be abejo kažkas treniravosi prieš mus ir po mūsų. Jeigu pavyks ją sulyginti ir apkirpti žolę, manau, jog tai būtų neblogas poslinkis.”

Pamiršęs problemas dėl aikštės W.Smithas taip pat pagyrė lietuvius: „Lietuvos lygiosios su Italija žmonėms parodė, kokią gerą komandą jie turi. Škotijoje dažnai nuvertiname daugelį naujesnių šalių. Standartai didėja ir Lietuvos rezultatas Italijoje ir toks, kad bet kokia pasaulio šalis juo didžiuotųsi. Jeigu mes patobulėjome, tai ir Lietuva – jie dabar turi žaidėjų iš Italijos, Rusijos, Švedijos, Ukrainos ir Škotijos. Mūsų šansas toliau konkuruoti yra pasiekiant stabilumą. Tada ateis ir geri rezultatai, bet tai nereiškia kad nugalėti čia būtų jau pabaiga.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.