Nužudęs sargą kaltino alkoholį

Statybvietės sargą nužudęs ir nepilnametį į nusikaltimą įtraukęs nusikaltėlis stojo prieš teismą.

Septynis kartus teistas vyras šaltakraujiškai pasakojo pasmaugęs 4 vaikų tėvą už tai, kad šis neleido vogti iš jo saugomos statybos.

Kraupi žmogžudystė Gobergiškės kaime paaiškėjo šiemet balandžio 25 dieną. Tada užeigą prie autostrados statę šeimininkai manė, kad padieniu darbininku dirbęs 37 metų Sigitas Girčius pavogė iš statybos nemažai įvairių medžiagų bei įrankių ir pats pabėgo. Tiesa paaiškėjo, kai tądien aplinką tvarkę darbininkai rado S.Girčiaus lavoną kanalizacijos šulinyje.

Netruko paaiškėti žmogžudystės aplinkybės. Daug kartų teistas vagis – 33 metų Aidas Kvietkauskas toje pačioje statybvietėje dirbo nuo praėjusių metų rudens. Bendradarbiai jį ne kartą pagrįstai įtarinėjo vogus statybines medžiagas.

S.Girčius į Klaipėdą buvo atvažiavęs neseniai. Savo kaime Jurbarko rajone jis neturėjo pragyvenimo šaltinio. Pabandęs dirbti vienoje uostamiesčio degalinėje ir nesulaukęs užmokesčio, jis pasiprašė priimamas į statybą. Kasdien S.Girčius uždirbdavo nuo 50 iki 70 litų. Kadangi vyras neturėjo kur prisiglausti, šeimininkas leido jam nakvoti darbo vietoje, o šis už tai pažadėjo pasaugoti teritoriją.

Balandžio 23-iosios vakarą į garažą, kuriame S.Girčius galėdavo pasišildyti maisto, įžengė A.Kvietkauskas ir septyniolikmetis jo pažįstamas Saulius Grigas. Jie buvo suplanavę apvogti statybą. Sargas ir atvykėliai susėdo prie stalo ir gurkšnodami degtinę pradėjo pokalbį. S.Girčius nesutiko leisti vogti. Kilo muštynės. Parverstą ant žemės fiziškai stipresnį S.Girčių A.Kvietkauskas pasmaugė virve.

Per 2 tūkstančius kainavusius daiktus vagys išgabeno pasamdytu automobiliu.

Vakar pasakodamas teismui apie žmogžudystę, A.Kvietkauskas negalėjo aiškiai pasakyti, kodėl atėmė žmogui gyvybę. „Taip išėjo, automatiškai, nenorėjau, neplanavau”, – kartojo A.Kvietkauskas ir labiausiai kaltino tą vakarą išgertą degtinę.

Žudikui vogti padėjo tada dar nepilnametis buvęs S.Grigas. Prikalbinti vaikiną eiti drauge nebuvo sunku: šis jau buvo pagarsėjęs vagystėmis ir plėšimais. Jo motinai apribotos teisės auklėti sūnų.

Keturis mažylius auginanti S.Girčiaus sugyventinė kol kas vaikus augina viena. Jai padeda motina. Teismui pripažinus, kad S.Girčius darbe žuvo vykdydamas pareigas, moteris galėtų prisiteisti nemenkų kompensacijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.