Maištininkai mėgino numušti sraigtasparnius

Gruzija pirmadienį apkaltino Pietų Osetijos maištininkus dėl to, kad jie privertė avariniu būdu nutupdyti sraigtasparnį, gabenusį gynybos ministrą, ir apšaudė kitą sraigtasparnį, kuriuo skrido prezidentas Michailas Saakašvilis ir JAV senatorių delegacija.

Maištaujančioje Pietų Osetijos provincijoje, besiribojančioje su Gruzija ir Rusija, pirmadienį išaugo įtampa. Ir maištininkų pajėgos, ir Rusijos taikdariai pranešė, jog budi sustiprintos parengties režimu, nurodė Rusijos naujienų agentūros.

Gynybos ministras Iraklis Okruašvilis teigė, kad sekmadienį jo sraigtasparnis „Mi-8” turėjo tūpti avariniu būdu, kai buvo apšaudytas virš Pietų Osetijos provincijos.

„Mūsų sraigtasparniui teko keli šūviai. Jis nutūpė Pietų Osetijoje avariniu būdu, o tada grįžo į savo bazę”, – grįžęs į Tbilisį, žurnalistams sakė gynybos ministras.

Pirmadienį Gruzijos vidaus reikalų ministerija taip pat atskleidė, kad rugpjūčio 28 dieną mėginta numušti sraigtasparnį, kuriuo skrido JAV sąjungininkas M.Saakašvilis ir JAV senatorių delegacija, vadovaujama įtakingo respublikonų senatoriaus Džono Makeino.

„Virš (Pietų Osetijos) Avnevio kaimo į sraigtasparnį buvo paleista priešlėktuvinė raketa „Strela-2″, – savo pranešime teigė ministerija. – Raketa sprogo netoli sraigtasparnio”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.