Mėgautis marių vėsa iš automobilio – draudžiama

Sumanę pasivažinėti marių ar jūros pakrantėmis, vairuotojai rizikuoja užsitraukti tiek policijos, tiek aplinkosaugininkų nemalonę. Be to, ir piniginė gali suplonėti nuo 100 iki 300 litų.

Saugo „plytos”

Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus administracinės veiklos poskyrio viršininkas Alvydas Katkauskas sakė, kad policija tokius pažeidėjus gali nubausti tik už draudžiamųjų kelių ženklų nepaisymą.

Jei vairuotojas įvažiavo į teritoriją, prieš kurią stovi ženklas „Eismas draudžiamas”, arba vadinamoji plyta, už tokį pažeidimą jam teks sumokėti nuo 100 iki 200 litų, nepaisant to, ar automobilis sustabdytas prie vandens, ar kur nors kitur.

Tačiau teritorijas prie vandens „vagoti ratais” draudžia ir aplinkos apsaugos įstatymai.

Pasak Aplinkos apsaugos ministerijos Klaipėdos regiono departamento direktoriaus Kęstučio Šiliausko, šią vasarą prie vandens visame Klaipėdos regione buvo sulaikyta apie tris šimtus pažeidėjų.

Nuo vandens – 25 metrus

Jei romantikos išsiilgę vairuotojai ne miesto teritorijoje priartėja arčiau nei 25 metrus iki upės, upelio, ežero, marių ir kito vandens telkinio arba miesto teritorijoje pažeidžia vandens telkinio apsauginę juostą, gali netekti nuo 50 iki 200 litų.

Jei vairuotojas sumanytų pasivažinėti regioninių ar nacionalinių parkų saugomose teritorijose, rizikuotų sumokėti 300 litų baudą.

Saugoti vandens telkinių pakrantes vairuotojus įpareigoja Vyriausybės nutarimas, saugomų teritorijų, vandens ir miškų įstatymai.

A.Katkauskas priminė, kad nežinojimas neapsaugo nuo atsakomybės. Žinių, kur galima ir negalima važinėtis, patariama semtis skaitant įstatymus.

Be to, pareigūnas pastebėjo, kad esminė informacija, ko negalima daryti saugomose teritorijose, būna surašyta ir informaciniuose stenduose prie jų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

3 atsiliepimai į "Mėgautis marių vėsa iš automobilio – draudžiama"

  1. brone

    Lietuviai tik draudzia draudzia, jokios laisves. Kur romantika? Zmones gamta traukia, o ka Jus darot? Vaziuojant i Ventspili, visa kelia vaziuoji pajuriu, jokio ribojimo, gali privaziuot iki juros, geretis gamta, groziu ir t.t. Ispanijoj net kempingai prie pat juros kranto. Ir taip jau dulkem gyvenam miestuose, leiskit gi pagaliau mums pakvepuot grynu oru. Kam reikia viska taip aspunkinti tikrai nereikaingais draudimais???

  2. vytas

    niekas ir nedraudzia romantiskai leisti laiko prie vandens. bet negi romantikai butinas automobilis. juk pasivaiksciojimas pajuriu – cia tikra romantika, o ne sedeti automobilyje 🙂

  3. Brone

    Automobilis gal ir nebutinas, kai sviecia saulute, silta. O kartais norisi ir ziema tos gamtos, kai pucia zvarbus vejas, sniioskcia jura, saltis… Kodel gi tada nebutu galima privaziuot automobiliu ir pasigeret?
    Taip viena ziema mums ir sugadino visa romantika, kai prie senos perkelos Klaipedoj siauriniame rage nebuvo „plytos”, o paskui atsirado, ir nubaudavo mentai, kaip kad butume padare didziausia nusikaltima. O norejome tik pasigrozeti vakariniu vaizdu i marias… 🙁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.