Iranas nenori nusileisti K.Ananui

Branduoliniame ginče su Teheranu pokyčių nematyti.

Po vakar Teherane vykusio susitikimo su Irano prezidentu Mahmudu Ahmadinedžadu (Mahmud Ahmadinedschad) Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Kofis Ananas (Kofi Annan) pareiškė, kad nors M.Ahmadinedžadas ir pasisako už tolesnes derybas, tačiau nesutinka dar prieš pokalbius nutraukti prieštaringai vertinamo urano sodrinimo.

„Mūsų pozicija šiuo klausimu yra skaidri, aiški ir logiška, – sakė M.Ahmadinedžadas. – Ir nors mes per savo derybas per praėjusius trejus metus praradome pasitikėjimą europiečiais, mes vis dar pasirengę diskutuoti vienodu lygiu”.

Nepaisant visko, K.Ananas pokalbius Teherane pavadino „gerais ir pozityviais”. Jis pareikalavo naujų pastangų, kad ginčas būtų sureguliuotas derybomis.

Kalbėdamas apie konfliktą tarp „Hizbollah” ir Izraelio M.Ahmadinedžadas, anot K.Anano, pažadėjo paremti JT rezoliuciją dėl paliaubų Libane. JT rezoliucija 1701, be kita ko, numato ginklų tiekimo „Hizbollah” partizanams Libane nutraukimą.

Iranas įtariamas pinigais ir ginklais remiantis „Hizbollah”.

Baigdamas viešnagę Teherane K.Ananas vakar susitiko su Irano aukščiausiu dvasiniu vadovu – ajatola Ali Chamenėjumi (Ali Chamenei).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.