„Eesti Energia” įsigijo Skandinavijos energetikos kompaniją „Solidus”

Estijos elektros energijos bendrovė „Eesti Energia” nusipirko Skandinavijos energetikos kompaniją „Solidus”. Tai pirmasis bendrovės sandėris įvykdytas už Estijos ribų. Šio „Eesti Energia” pirkinio vertė yra iki 3,4 milijono litų (vienas milijonas eurų). Galutinė įsigytų akcijų kaina priklausys nuo „Solidus” veiklos rezultatų artimiausioje ateityje.

Bendrovė „Solidus” yra bendros Šiaurės šalių energijos biržos, vadinamos Šiaurės baseinu („Nord Pool”) tarpuskaitos sistemos (kliringo) atstovė, valdanti klientų elektros portfelius ir siūlanti elektros rinkos operacijų, rizikos valdymo konsultacijų ir ekspertizės paslaugas.

Įsigijusi „Solidus”, „Eesti Energia” taps įgaliotąja tarpuskaitos sistemos atstove. Pasak „Eesti Energia” valdybos pirmininko Sandoro Lyvės (Sandor Liive), bendrovę papildė profesionali komanda, tad nuo šiol „Eesti Energia” galės atlikti daugiau tokių operacijų, kurioms reikia specialių žinių. Tokiu būdu bendrovė yra pasiruošusi veikti ne tik Suomijos, bet ir platesnėje rinkoje.

„Tai, kad įsigijome „Solidus”, yra labai reikšmingas žingsnis mūsų užsibrėžtoje strategijoje, kuria siekiame tinkamai išnaudoti energetikos rinkos dereguliavimą,” – sako S. Lyvė. Jis pabrėžė, kad bendrovė tikisi ir toliau sėkmingai įgyvendinti šią strategiją.

„Išnaudodami naujas galimybes prekiauti elektra kaimyninėse rinkose, galime visiems klientams Estijoje garantuoti, kad ir toliau investuosime į energijos produktus bei sugebėsime patenkinti augančią paklausą. Taip pat užtikriname, kad Estijos elektros vartotojams negresia priklausomybė nuo užsienio šalių tam, kad būtų patenkinti jų elektros energijos poreikiai”, – teigia S. Lyvė.

Iki šiol „Solidus” valdė bendrovė „Nordic Energy Ltd”, kurios pagrindinė akcininkė yra Suomijos elektros energijos kompanija „Pohjolan Voima”. Nepaisant pasikeitusių savininkų, „Solidus” ir toliau tęs įprastą veiklą, siūlydama elektros portfelio valdymo ir kitas paslaugas bei produktus klientams.

„Solidus” vykdantysis direktorius Juka-Peka Hakli (Jukka-Pekka Häkli) laikosi nuomonės, kad naujieji bendrovės savininkai suteiks papildomą postūmį bendrovei augti. „Laikui bėgant ambicingų planų turinti „Eesti Energia” atvers „Solidus” naujus horizontus. Mums, savo ruožtu, tai reikš spartų augimą,” – sako S. Hakli.

„Eesti Energia” ir „Solidus” bendradarbiauti pradėjo šių metų gegužės 31 d., kai buvo pasirašyta sutartis dėl prekybos energija Suomijos rinkoje. Nutiesus povandeninį elektros kabelį „Estlink”, jungiantį Baltijos ir Šiaurės šalių energetikos tinklus, prekyba energija tarp šių dviejų skirtingų regionų taps įmanoma pirmą kartą istorijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.