Europa jau nebijo NBA

Pasaulyje stipriausia krepšinio lyga laikoma NBA. Geriausi iš geriausiųjų jos žaidėjų atstovauja Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) rinktinei pasaulio krepšinio čempionate. Tačiau vakarykščiai įvykiai ne pirmą kartą verčia abejoti, ar NBA – stipriausia lyga pasaulyje.

Pirmajame pasaulio krepšinio čempionato pusfinalyje vakar Europos čempionė Graikijos rinktinė įveikė turnyro favorite laikytą JAV rinktinę rezultatu 101:95 (14:20, 31:21, 32:24, 24:30) ir pateko į finalą.

Antrajame kėlinyje į priekį įsiveržusių graikų amerikiečiai iki rungtynių taip ir nepavijo. Graikijos komanda – jau trečioji, kuri įveikė iš NBA žvaigždžių sudarytą JAV ekipą. Atėnų olimpiadoje pirmieji tai padarė lietuviai, antrieji – argentiniečiai, JAV krepšininkus nugalėję taip pat šiose olimpinėse žaidynėse.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Vasilis Spanulis, pelnęs 22 taškus. JAV ekipai vienas jos kapitonų Karmelas Entonis įmetė 27 taškus.

„Nemanau, kad iki šiol amerikiečiams buvo tekę susidurti su gera komandine gynyba, – prieš rungtynes sakė Graikijos rinktinės įžaidėjas Teodoras Papalukas. – Mes ne patys geriausi atletai, tačiau žinome, kada bėgti, o kada padėti vienas kitam”.

Jau žinoma, kad pasaulio čempionato auksas šiemet liks Europoje, mat graikai finale susitiks su Ispanijos ekipa, kuri vakar po itin dramatiškos kovos, rezultatu 75:74 nugalėjo olimpinę čempionę Argentinos komandą.

Abu čempionato finalininkai šiose pirmenybėse nugalėjo Lietuvos krepšininkus – graikai C grupės varžybose mūsiškius po pratęsimo įveikė rezultatu 81:76, o ispanai ketvirtfinalyje lietuvius nugalėjo 89:67.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.